Helteinen tiistai tuntui juuri oikealta päivältä kaivella kännykästä cocktailkuvia ja haaveilla kurkkusourista, jota tein tässä jokin aika sitten. Kurkkusour on vähän kuin vappusima tai uudet perunat - ihan vietävän hyvää silloin kun sitä saa. Ja miksei kurkkusouria saisi, vaikka tänään.

Kurkku tekee cocktailista mahtavan vihreän makuisen ja raikkaan. Kurkun voi viipaloida sheikkeriin (iso hillopurkkikin käy muuten loistavasti!) reiluiksi paloiksi, sillä palat kyllä antavat makua, kun ne hölskyvät jäitä vasten. Itse lisään sheikkeriin vielä muutaman basilikanlehden, niin mausta tulee entistäkin vihreämpi.

Sourcocktail tarkoittaa nimensä mukaisesti hapanta tai kirpeää cocktailia. Ja kirpeä on juuri se, millaisena cocktailini haluan. Varsinkin kesällä - mitä kirpeämpi sitä parempi.

Kuulin eräältä baarimestarilta kerran sourcocktailin muistisäännön: 4 + 2 + 1. Eli 4 cl alkoholia, 2 cl sitrusmehua ja 1 cl sokerilientä. Näin helposti syntyy sourin pohja, ja siihen vain kurkkua ja vähän kananmunanvalkuaista joukkoon (valkuainen tekee vaahdon cocktailin pintaan).

Toisen lempisourini teen viskistä ja sitruunanmehusta, samalla kaavalla. Kannattaa testata sekin, vaikka keskiviikkona!

Kurkkusour

1 lasillinen

Valmistusaika: 5 minuuttia + sokeriliemi 10 minuuttia

1–2 cl sokerilientä (ks. ohje)

4 cl giniä

2 cl limetin mehua

½ kananmunanvalkuaista (jos teet kerralla pari cocktailia, valkuaista tarvitsee laittaa vain vähän enemmän)

3 cm:n pala (avomaan)kurkkua

(6 basilikanlehteä)

paljon jäitä

1. Laita gini, limetin mehu, sokeriliemi ja valkuainen cocktailravistimeen. Viipaloi kurkku muutamaan palaan ja lisää se ja halutessasi basilika ravistimeen. Ravista voimakkaasti. Lisää reilusti jäitä ja ravista.

2. Täytä keskikokoinen lasi puoliksi jäillä ja siivilöi juoma lasiin. Täytä jäillä ja koristele kurkkuviipaleella.

Sokeriliemi

n. 2 dl

Valmistusaika: 10 minuuttia + jäähtyminen

2 dl sokeria

1 dl vettä

1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä ja pullota. Liemi säilyy purkissa viikkoja.

PS Jos haluat lisätä kurkkusourin reseptin omaan keittokirjaasi Soppa365:ssä (keittokirjan luominen on superhelppoa!), saat reseptin tästä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla