Haluaisin aloittaa lauantaikävelyt Helsingissä. Tutkisin kadut kortteli kerrallaan ja kävisin aina aamiaisella tai kahvilla jossain uudessa löytämässäni paikassa. Aloittaisin Punavuoren tietyistä kortteleista, mustasta aukostani.

Tajusin juuri, että en ole kävellyt Iso Roobertinkadun Koffinpuiston puoleisella pätkällä ainakaan kahteen vuoteen. Kaverini kertoi minulle mahtavasta pienestä kahvilasta, joka sijaitsee juuri tuolla pätkällä, ja paikka on ollut auki jo lähemmäs pari vuotta.

Suuntasin varta vasten sinne, The Boom Roomin, ja mahtava se olikin. Helsingin berliiniläisin kahvila: Ulkoapäin huomaamaton, jopa vähän rupuinen. Sisään mahtuu vain muutama asiakas kerrallaan, ja kahvi on priimaa.

[iframe src="https://instagram.com/p/xolwF4rhhH/embed"]

Tilasin maitokahvin, ja paikan omistaja Tanakorn "Boom" Maneedam teki cappuccinon lontoolaisen Square Mile -paahtimon vaaleista pavuista. Hän suositteli myös maistamaan vaimonsa Elinan tekemään mandariiniraakakkua.

Onneksi maistoin. Maku oli makea ja raikas ja rakenne kermainen - yksi parhaita maistamiani raakakakkuja.

Jos asiakas on tilaamassa croissantin, Tanakorn yrittää kuulemma taivutella hänet vaihtamaan raakakakkuun. Siksi kakku ja kahvi maksavat yhdessä 6,5 euroa, hyvin vähän verrattuna muihin raakakakkupaikkoihin.

Tanakorn muutti Suomeen Thaimaasta, ja Elinalla on juuret Japanissa. Lounaaksi Boom Roomista saakin sushia ja lohi-teriyakia. Perjantain erikoisuus on silloin tällöin vietnamilainen pho-keitto.

Tällä kerralla Boom Roomissa oli rauhallista, mutta sen jälkeen, kun räppäri Gracias oli maininnut, että Boom Roomin lounas on yksi hänen suosikkejaan, jono oli kuulemma ulottunut ulos asti.

The Boom Room, Iso Roobertinkatu 46

[iframe src="https://instagram.com/p/xomnvWLhiQ/embed"]

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista