Sitä juodessani tunnen varmasti jotain samaa kuin Starbucks-teinit Helsingin kahvilan auettua. He kävelivät Bucksin frappuccino-kuppi kädessään pitkin Keskuskatua kuin Fifth Avenuella konsanaan, ja kaikki oli ihanaa.

Vihersmoothie on minun frappuccinoni. Se on enemmän kuin pirtelö, sillä siinä on salainen ainesosa, jota muissa smoothieissa ei ole: taikapöly. Vihersmoothieta juodessani en tunne itseäni newyorkilaiseksi, vaan kuvittelen olevani ultraterveellinen, ja se on kivaa. Ravintoarvo ei tietenkään kasva sillä, että pinaatti on soseena eikä salaatissa, mutta se ei olekaan pointti.

Pointti on vihersmoothien luoma mahdollisuus haaveiluun: olen sitä mitä syön, vähintään yhtä elinvoimainen ja energinen kuin lehtikaali juuri ennen soseutumistaan (vaikka söin kaksi tuntia sitten korvapuustin ja edellisesta urheilukerrasta on kolme viikkoa).

Osa haaveilijoista haluaa lisätä vihersmoothieen ekstra-taikapölyä (spirulinaa, macaa, baobabia, ashwagandhaa...), mutta itse luotan mielikuvituksen voimaan.

Mokon smoothiessa on väri kohdallaan.

Mokon kahvilassa koin taas jonkin sortin vihersmoothieherätyksen. Siellä smoothieen oli lisätty suolaa, joka toi makuun ihan uuden lisän. Vähän kuin lisäisi äklömakeaan kinuskiin suolaa, ja mausta tulee yhtäkkiä kiinnostava.

Mokon inspiroimana tein kotona pinaattismoothieta, nappasin Glorian ja asettauduin pihakeinuun haaveilemaan. Samalla kokosin listan ideoita, joita kokeilemalla vihersmoothiesta tulee vielä parempaa kuin edellisellä kerralla.

Vihannekset: Babypinaatti antaa lempeän maun ja hyvän värin. Lehtikaalismoothie maistuu helpommin ruohomaiselta (mikä ei välttämättä ole huono juttu).

Yrtit: Minttu on ykkönen. Käytä sitä niin paljon kuin kehtaat. Basilika korostaa vihreää makua ja väriä.

Jäädytetty banaani: Toimii samalla jäänä, kylmentää juoman muttei vetistä sitä. Paloittele ennen pakastamista, niin käyttö on helppoa. Banaani tuo myös makeutta.

Muut hedelmät: Jos olet tarkka värin suhteen ja haluat juomasta heleän vihreää, käytä ananasta, päärynää tai omenaa. Punakuoriset hedelmät, kuten nektariini ja persikka, jättävät juomaan punaisia hippuja, joka tarkalla silmällä katsottaessa voisi olla tyylirikko (katso ylimmäinen kuva).

Neste: Itse pidän eniten kookos-riisimaidosta, mutta makeutettu mantelimaito ja soijamaitokin toimii. Kookosvesi lisää taikapölyefektiä, mutta mausta tulee vetisempi.

Mausteet: Jos kaipaat makeutta, lisää hunajaa tai raakasokeria. Meri- tai ruususuola tuo makuun syvyyttä.

Pinaatti-ananassmoothie

2 annosta

Valmistusaika: 5 minuuttia

1 iso pakastettu banaani

1 paksu viipale tuoretta ananasta

1 limetin mehu

3 dl babypinaattia

1/2-1 dl minttua (ja basilikaa)

3 dl kookos-riisimaitoa (tai kookosvettä)

(hunajaa ja suolaa)

1. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella aivan samettiseksi.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista