En varmasti ole ainut, jonka alkoi tehdä viikonloppuna mieli viskiä. Viskigaten seuraaminen oli parasta viihdettä, joka pöyristytti melkein kuin Putinin ehdokkuus rauhan nobelistiksi, koukutti kuin Orange Is the New Black ja nauratti jopa enemmän kuin työpaikkamme perjantaidiskot, joissa kuuntelemme Jari Sillanpäätä olkihatut päässe.

Lopulta viskigate osoittautui enemmän tai vähemmän uutisankaksi, kuten mehevimmillä uutisilla on usein tapana. Ehkäisevää päihdetyötä tekevä EHYT ry epäilee jopa koko jupakkaa alkoholiteollisuuden masinoimaksi tempaukseksi.

Mutta minä tunsin ylpeyttä, ensimmäisestä lukemastani Facebook-kommentista lähtien. Somessa syntynyt vastarinta ja kapinamieli holhoavaa alkoholipolitiikkaa vastaan oli raikasta seurattavaa. Tiukat kiellot ja rajoitukset eivät ole se tapa, jolla suomalaisten mutkikas suhde alkoholiin oikenee. Erityiskiitokset Viskiviski-blogille lauantainauruista!

Asiaan. Jos sinunkin alkoi viikonloppuna tehdä mieli viskiä, suosittelen testaamaan tätä cocktailia. Se on ehkä paras koskaan maistamani viskicocktail. Sain ohjeen pariisilaisesta Candelaria-baarista.

Gold Rush on kuin viskisour, eli aika tiukka ja kirpeä. Sokeriliemen sijaan tässä käytetään hunajasiirappia (joka syntyy sekoittamalla vettä ja hunajaa), ja kivan twistin tuo aprikoosibrandy. Mutta ei sen lisääminen ole pakollista, jos kaapista ei satu löytymään. Sen sijaan voi kokeilla vaikka minilourausta appelsiini- tai hunajalikööriä.

Yllä oleva kuva ei valitettavasti ole Gold Rushista, koska hörppäsin cocktailin kotona ennen kuin tajusin kaivaa kännykän. Kuvan cocktail on Old Fashined, joka on maustettu earl gray -teestä tehdyllä uutteella. Erittäin suositeltava juoma sekin.

Gold Rush

2 annosta

9 cl (bourbon)viskiä

3 cl sitruunan mehua

3 cl hunajasiirappia

1 cl aprikoosibrandyä (De Kuyper)

Lisäksi

jäitä

2 suikaletta appelsiininkuorta

1. Laita jäitä cocktailravistimeen ja mittaa muut ainekset päälle. Sulje ravistin ja sekoita voimakkaasti ravistaen.

2. Siivilöi juoma jalallisiin cocktaillaseihin. Koristele suikaleella appelsiinin kuorta.

Vinkki! Valmista hunajasiirappi sekoittamalla hunajaa ja vettä samassa suhteessa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla