Tänään valmistin Soppalivessä pellin kokoisen feta-pinaattipannarin ja tein sen höysteeksi helppoa tsatsikia. 

Pannari on sukua koululaisten rakastamille pinaattiletuille. Lounasaikaan on harvoin aikaa paistaa lettuja itse. Kätevämmin homma käy, kun sekoittamalla valmistuvan taikinan kaataa pellille ja antaa sen kypsyä rauhassa uunissa fetalla peiteltynä. Samalla fetasattumat paahtuvat maukkaiksi.

Feta-pinaattipannarin lisukkeeksi sopii tsatsiki, joka on helppo sekoittaa pannarin paahtuessa uunissa. 

Jos kokeilit, kerro mitä pidit!

Pinaattipannari-Soppalive on nähtävillä Instagramissa @soppa365-tilillä perjantaihin 17.4. puoleenpäivään saakka.

 

PS Joku kysyi, onnistuuko pannari gluteenittomana versiona. Ystäväni kommentoi, että hyvin onnistuu! Hän tekee pannarinsa mieluiten tavallisella vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. 

 

Feta-pinaattipannari ja tsatsiki

12 isoa palaa

15 min + 30 min taikinan turpoaminen ja 30 min paistaminen

 

Feta-pinaattipannari

1 ps (150 g) hienonnettua pakastepinaattia

5 dl kevytmaitoa

¾ tl suolaa

½ tl mustapippuria

3 dl vehnäjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja)

3 munaa

1 pkt (200 g) fetajuustoa

Pellille

nokare (15 g) voita

Tsatsiki

pätkä (noin 150 g) kurkkua

300 g turkkilaista jogurttia

1 valkosipulinkynsi

2 tl hunajaa

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

  1. Valmista pannaritaikina. Sulata pinaatti kulhossa. Lisää maito, suola, mustapippuri ja jauhot. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa sitten mukaan munat. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Levitä iso leivinpaperikaistale reunalliselle uunipellille. Laita päälle nokare voita ja nosta pelti uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Kun uuni on kuumentunut ja voi sulanut tirisevän kuumaksi, levittele voisula lastalla leivinpaperille ja kaada päälle taikina. Murenna päälle feta. Paista pannaria uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta pois irronnut neste. Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista tai hienonna se joukkoon. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Anna pannarin jäähtyä hetki ja leikkaa se sitten paloiksi. Tarjoa tsatsikin kanssa.

Kommentit (1)

Koronakokkaaja
1/1 | 

Oli aivan järjettömän hyvää, tämä jää omaan reseptiarkistoon! Tsatsikia en tehnyt, kun siihen ei ollut aineksia, mutta ei haitannut, meni melkein koko pellillinen uunituoreena ihan sellaisenaan! Suuret kiitokset reseptistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla