Puuttuuko joulupöydästäsi vielä jälkkäri? Usein tuntuu, että sen päättäminen jää viimeiseksi. Ainakin minulla käy niin joka ikinen vuosi.

Kollegani Chrissen ihana kuusijäädyke uusimmassa Glorian Ruoka&Viinissä ja syksyllä saamani purkillinen kuusenkerkkäjauhetta saivat haaveilemaan kuusijätskistä. Mitä, jos helpon kotijätskin kaavaan yhdistäisi kuusenkerkkäjauheen?

Tässä ihmejäätelössä purkillinen kondensoitua maitoa ja kaksi purkillista kermaa vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja pakastetaan. Nopeimmin ainekset vaahtoutuvat, jos myös kondensoidun maidon on huomannut laittaa jääkaappiin viilenemään ennen vatkaamista. Kun kulhossa on kuohkeaa vaahtoa, sen voi maustaa oikeastaan millä vain: lakujauheella, kahvilla, marjajauheella. Pakastin hoitaa loput.

Kondensoidun maidon tilalle käy myös valmiiksi karamellisoitu maitotiiviste, jolloin jätskistä tulee kahden aineksen kinuskijätskiä. Ripaus suolaa joukkoon tekee tälle jätskille hyvää. Sen voi lisätä vaikka suolapähkinöiden muodossa, ja Snickersin ystävät kiittävät.

Mutta takaisin kuusijätskiin. Tämä kuusenkerkkäjauheella maustaminen toimii todella hyvin, jos siis ehdit saada sitä käsiisi vielä ennen joulua. Vienosti kuusisen maun saat ruokalusikallisella, ja aidosti metsäisen maun kahdella lusikallisella jauhetta. Kuusi-intoilija viiruttaa annoksensa vielä kuusenkerkkäsiirapilla.  

Jätskin pakastumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, koska kondensoitu maito on niin sokeripitoista, että sen jäätyminen kestää. Pakastimesta tämän herkun voi sen sijaan nostaa vaikka suoraan pöytään, rakenne on herkullisen pehmeä melkein saman tien.

Parasta on kuitenkin se, että tällaista helppoa jätskiä voi tehdä useampaa laatua hommassa kovastikaan rasittumatta. Siis tänä vuonna teen joulujälkkäriksi lapsille kinuski-suolapähkinäjäätelöä ja muille kuusijätskiä. Paitsi papalle, joka haluaa jälkiruoaksi vain yhden vihreän kuulan.

Ihanaa ja rentoa joulua kaikille <3

 

PS Kuvan superkauniit kulhot ovat toisen työkaverini Riikan käsialaa. Löydät niistä lisätietoa Instagramista nimellä Savisisko.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla