Vietin muutaman kesäpäivän yksinäni. Olen tottunut tekemään ruokaa vuoka- ja kattilamitoissa, joten ihan ensimmäisenä ei tullut mieleen, mitä haluaisin kokata vain itselleni. Paitsi munakasta. Harvaa ruokaa on niin helppo tehdä yhdelle, täsmänä, pieneen nälkään. Kananmunia löytyy aina kaapista ja makua voi tuunata loputtomiin.

Kovin pitkää tarinaa ei munakkaasta saa, koska asia on niin yksinkertainen. Mutta löysin siihen niin herkullisen ja helpon kulman, että innostuin.

Ostin nimittäin kaupasta pussillisen valmiiksi suikaloitua kotimaista kaali-purjo-porkkanaseosta. Sellaista voisi tehdä hyvin itsekin, mutta jos kokkaa vain yhdelle (ja on keksinyt muuta puuhaa kuin suikaloinnin), ei ole tarpeen ostaa kaikkia kasviksia kokonaisina. Paistoin kasvikset pannulla tilkassa öljyä. Perään kaapista pieni pussillinen misotahnaa ja pieni tilkka teriyakikastiketta. Kun ainekset olivat sekoittuneet, rikoin päälle kaksi munaa, sellaisenaan ja sekoittamatta niihin yhtään mitään.

Hetken päästä kasvismunakas, misomunakaslettu, pika-okonomiyaki oli valmis. Miten hyvää se olikaan pihaportaalla, suoraan pannulta haarukoituna srirachan kanssa. Misokeittopakkauksen kuivattujen ripotteiden lisäksi napsaisin päälle yrttipenkistä korianterilta näyttävät vihreät, jotka osoittautuivat syödessä lehtipersiljaksi. Toimi yhtä hyvin.

Kun ruokailijoita on taas muutama enemmän, ostan tätä varten pienen varhaiskaalin ja porkkanoita ja vaihdan pannun isompaan. Monistamalla ohjeen määrät saa ison okonomiyakin, joka toimii mökilläkin. Ainoa muistettava ostos kasvisten ja kananmunien lisäksi on misotahna, joka tuo makuun samalla sekä suolan että umamin.

 

PS Jos jäit kaipaamaan oikean okonomiyakin ohjetta, löydät sellaisen tästä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla