Nyt Suomi on juhlittu onnellisesti satavuotiaaksi, ja on aika palata perusasioiden äärelle. Siis kaalilaatikkoon.

Anteeksi pudotus! Harva asia edustaa arkea niin proosallisesti kuin kaalilaatikko. Mutta onhan se ihan parasta silloin, kun haluaa tehdä laarillisen ruokaa, josta riittää seuraavaksikin päiväksi.

Tässä kaalilaatikossa on pari erityistä juttua. Ainekset kypsennetään yhdessä isossa paistokasarissa, jolloin kaalin erillistä keittelyä ei tarvita. Ensin sipulit kuullottumaan, perään kaalit, ohrahelmet, soijarouhe, mausteet ja vesi. Kannen alla reilut kymmenen minuuttia poristuaan koko loota on valmis kumottavaksi vuokaan. Uuni hoitaa loput.

Toinen juttu on laatikon vegaanisuus. Se on nimittäin parempaa soijarouheesta kuin jauhelihasta valmistettuna. Jos kuulut perinteisen kaalilaatikon kannattajiin, suosittelen kokeilemaan tätä versiota.

Tavallinen soijarouhe sopii tähän paremmin kuin muut kasviproteiinit. Se ei kypsy yli tai hajoa pitkästäkään hauduttelusta. Sitä on aina kaapissa (niillä jota sitä aina on). Lisäksi sen maku ei pääse tunkeutumaan mausteiden läpi.

Jos ohrahelmiä ei ole, voit käyttää yhtä hyvin riisiä. Ohrasuurimotkin käyvät, silloin nesteen määrää ja kypsennysaikaa pitää vain hieman säädellä. Jos lapset eivät suoranaisesti vihaa kuivattuja karpaloita, niitä kannattaa lisätä joukkoon pienen makeuden ja värilisän nimissä.

Parasta kaalilaatikko on suoraan uunista tulleena, mutta seuraavan päivän se pelastaa. Luulen, etten ole ainoa koululaisten vanhempi, jolla on joulukuussa vaikeuksia löytää ilta-aikaa ruoanlaittoon.

 

PS Monitoimikone tekee kaalista silppua hetkessä. Kannattaa kaivaa se esiin!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla