Uppomunan kylpyvedessä on tuhti loraus etikkaa.
Uppomunan kylpyvedessä on tuhti loraus etikkaa.

Älkää laittako uppomunan keitinveteen suolaa, neuvoo Soppa365:n videokokki Henri Alén.

"Suola rikkoo valkuaisen rakenteen, mutta uppomunassa valkuaisen rakenne halutaan pitää mahdollisimman tiiviinä ja ehjänä."

Toinen vinkki onnistuneeseen uppomunaan on keitinveden hapetus. Jos vedessä on liikaa happea, tulee uppomunasta ruma ja rokonarpinen. Siksi uppomunan keitinvedestä kannattaa kiehauttaa ylimääräinen happi pois.

Onnistuneen uppomunan kolmas kaveri on etikka. Se pitää uppomunan kasassa. Litraan keitinvettä kannattaa lisätä noin 0,7 desilitraa väkiviinaetikkaa, Alén neuvoo.

Sitten vain rikotaan muna kuppiin, pannaan keitinvesi pyörimään, kipataan muna kylpyyn ja kahden minuutin kuluttua uppomuna on valmis.

Miten Alén sen tekee? Katso oheiselta videolta!

Kommentit (2)

Vierailija

Ei jumalauta!! Tuollainen etikka määrä pilaa kaiken. Munat ja juhannus pilalla.
Henri ei nauti kovin suurta kunnioitusta minun silmissä. Yäk.

Seuraa 

Opi paremmaksi ruuanlaittajaksi videokokki Henri Alénin kanssa! Videoilla Henkka näyttää, miten yleiset kotikeittiön ongelmat voi voittaa. Henkan avulla opit muun muassa tekemään täydellisen pähkinälisukkeen juustoille, paistamaan rapean kalafileen ja keittämään uppomunan.