Lukuisten muiden suomalaisten tapaan myös Henri Alén on kova grillaamaan.

"Ei paljon tule sisällä keittiössä vietettyä aikaa kyllä kesälomalla, koska kaikki ruoka tehdään pihalla”, Alén kertoo.

Alénin havaintojen mukaan suomalaisgrillaajien yleisin moka on se, etteivät kotigrillimestarit anna hiilloksen kehittyä tarpeeksi kuumaksi ennen grillauksen aloittamista.

"Malttia, malttia, malttia!" Alén korostaa.

Kun hiillos on hanskassa, voi alkaa hifistellä. Alén vinkkaa opettelemaan etenkin grillikuvun käyttöä, koska sen avulla esimerkiksi kokonaisesta broilerista saa grillissä täydellisen.

Katso Henkka Alénin parhaat grillausvinkit oheiselta videolta!

Kommentit (0)

Seuraa 

Opi paremmaksi ruuanlaittajaksi videokokki Henri Alénin kanssa! Videoilla Henkka näyttää, miten yleiset kotikeittiön ongelmat voi voittaa. Henkan avulla opit muun muassa tekemään täydellisen pähkinälisukkeen juustoille, paistamaan rapean kalafileen ja keittämään uppomunan.