Kalan paistaminen ei ole salatiedettä, sillä täydellisen rapean kalafileen salaisuus on kuiva nahka ja kuuma pannu.

"Öljyn pitää olla niin kuumaa, että pannu melkein savuaa", neuvoo Soppa365:n videokokki Henri Alén.

Pyyhi fileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Nahasta tulee rapeampi, kun se on kuiva.

Mausta kala suolalla ja pippurilla.

Laske kalafilee pannulle poispäin itsestäsi, ettei rasva roisku päällesi.

Anna kalojen paistua rauhassa.

"Ei mennä kurkkimaan sinne, ei tökitä niitä", Alén ohjeistaa.

Ravintoloissa kalafileet on tapana paistaa mahdollisimman kypsiksi nahka alaspäin. Lihapuolelle otetaan vain nopeasti väriä paistamisen loppuvaiheessa.

Jos haluat käyttää paistamisessa voita, lisää se vasta kypsentämisen loppuvaiheessa. Voi kuohahtaa ja antaa kalalle maun, mutta ei pääse palamaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

Opi paremmaksi ruuanlaittajaksi videokokki Henri Alénin kanssa! Videoilla Henkka näyttää, miten yleiset kotikeittiön ongelmat voi voittaa. Henkan avulla opit muun muassa tekemään täydellisen pähkinälisukkeen juustoille, paistamaan rapean kalafileen ja keittämään uppomunan.

Hae blogista