Kohta päästään hieromaan marinadi lihaan.
Kohta päästään hieromaan marinadi lihaan.

"Marinadi ei mene lihan sisään, ellei sitä sinne jollakin injektioruiskulla pistä."

Näin aloittaa Soppa365:n videokokki Henri Alén oppituntinsa grillattavan lihan marinoimisesta.

Marinadi ei siis imeydy lihaan, vaan pintamaustaa sen. Lisäksi marinadi mureuttaa lihaa, joten marinadissa olisi hyvä olla jotain hapokasta kuten viiniä, sitruunamehua tai jogurttia.

Marinadin mausteita ei kannata pilkkoa liian pieneksi, koska se on tarkoitus pyyhkiä lihan pinnalta pois ennen grillaamista. Liian hienoksi pilkotut raaka-aineet palavat grilliin.

Henkka marinoi vasikan entrecôten helpolla ja ronskilla marinadilla, johon tulee valkosipulia, rosmariinia, timjamia, punaviiniä, pippuria ja vain tilkkanen öljyä.

"Öljyn tehtävä on vain kuljettaa makuja", Alén sanoo. Öljyllä ei siis tarvitse lotrata!

Katso Henkan marinadiohje oheiselta videolta.

Kommentit (1)

Aimo Haipakka
Liittynyt28.5.2015

"Marinadi ei mene lihan sisään, ellei sitä sinne jollakin injektioruiskulla pistä". Kuitenkin "marinadissa oleva happo mureuttaa lihaa". Jotenkin tässä logiikka tökkii....

Seuraa 

Opi paremmaksi ruuanlaittajaksi videokokki Henri Alénin kanssa! Videoilla Henkka näyttää, miten yleiset kotikeittiön ongelmat voi voittaa. Henkan avulla opit muun muassa tekemään täydellisen pähkinälisukkeen juustoille, paistamaan rapean kalafileen ja keittämään uppomunan.