Ranskalaisten avaintekijä on oikeanlainen perunalajike.
Ranskalaisten avaintekijä on oikeanlainen perunalajike.

Oikea pottulajike on onnistuneiden ranskanperunoiden salaisuus, tietää Soppa365:n videokokki Henri Alén. Ranskalaisiin kannattaa käyttää jauhoisia perunoita, sillä näin niihin saa rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Parhaita lajikkeita ovat Rosamunda ja Puikula.

Friteerauksessa kannattaa käyttää isoa, syvää, paksupohjaista kattilaa ja nimenomaan uppopaistoon tarkoitettua kuumuuden kestävää öljyä. Kokeilunhaluinen kotikokkaaja voi paistaa ranskalaiset myös ankanrasvassa tai possun laardissa.

Ranskalaiset rakastavat tupladippausta, eli kypsentämistä kahteen kertaan. Ensimmäinen kypsennys tapahtuu 160-asteisessa öljyssä noin viiden minuutin ajan ja toinen hieman kuumemmassa, noin 170–180-asteisessa öljyssä parin minuutin ajan.

Friteerauskattilan lähellä on hyvä olla kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy tuleen. Öljykattilaan ei koskaan saa kaataa vettä!

Valuta valmiit ranskalaiset talouspaperin päällä, suolaa ne ja nautiskele vaikkapa parmesaanimajoneesin kanssa.

Katso Henkka Alénin ranskalaisvinkit oheiselta videolta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Opi paremmaksi ruuanlaittajaksi videokokki Henri Alénin kanssa! Videoilla Henkka näyttää, miten yleiset kotikeittiön ongelmat voi voittaa. Henkan avulla opit muun muassa tekemään täydellisen pähkinälisukkeen juustoille, paistamaan rapean kalafileen ja keittämään uppomunan.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla