Ensin tulevat uudet perunat eli varhaisperunat, sitten kesäperunat.

"Suosikkilajikkeeni ovat Timo ja Siikli", sanoo keittiömestari Henri Alén.

Alén ostaa perunat aina multaisina, sillä multaperunat säilyvät tuoreempina. Alén on tarkka myös perunoiden pesu- ja keittämisrituaalista.

"Keitä perunat litrassa vettä, jossa on ruokalusikallinen suolaa. Kun vesi lähtee kiehumaan perunoiden lisäämisen jälkeen, on keittoaika noin 14 minuuttia", Alén opastaa.

Alénin ohjeilla varhaisperunat lisätään kiehuvaan veteen, sillä mitä hitaammin perunat kypsyvät, sitä enemmän veteen liukenee vitamiineja ja hivenaineita.

"Kokeile perunan kypsyyttä hammastikulla. Terävä veitsi ei välttämättä kerro oikeaa kypsyyttä."

Katso Henkka Alénin uusien perunoiden tarkat keittämisohjeet oheiselta videolta!

Kommentit (0)

Seuraa 

Opi paremmaksi ruuanlaittajaksi videokokki Henri Alénin kanssa! Videoilla Henkka näyttää, miten yleiset kotikeittiön ongelmat voi voittaa. Henkan avulla opit muun muassa tekemään täydellisen pähkinälisukkeen juustoille, paistamaan rapean kalafileen ja keittämään uppomunan.