Source
Tuomas Kolehmainen

Terveysruuan symbolina pidetty simppeli yhdistelmä muusattua avokadoa ja leipää oli räjäyttää internetin.

Kaksi vuotta sitten ruokablogit, Instagram ja Pinterest muuttuivat vihreiksi avokadoleipiä esittävistä kuvista. ”Vihreään aaltoon” liittyi muun muassa näyttelijä Gwyneth Paltrow leipäresepteillään.

Buumi sai vauhtia siitä, että ravitsemusasiantuntijat vakuuttelivat kasvirasvojen terveellisyyttä. Aiemmin lihottavana pidetty avokado olikin terveellistä.

Se ei ollut uutta, että joku laittoi avokadoa paahtoleivälle. Uutta oli se, että joku keksi pitää leipää ateriana, johon tarvittiin resepti. Terveystrendin myötä kaikki halusivat syödä terveellisesti, ja vihreähän on terveellistä. Avokadotoastista tuli ilmiö, joka levisi kodeista kahviloihin, hedelmän kasvupaikoilta Australiasta ja Kaliforniasta maailman terveyskahviloihin ja brunssibaareihin.

Vihreä aalto eteni monien mielestä liiankin tehokkaasti: Japanin McDonalds otti leivän listalleen ja se nimettiin Instagramin ärsyttävimmäksi ruuaksi. Edelläkävijät käänsivät selkänsä ihmehedelmälle ja sen eettisyys ja ympäristöystävällisyys kyseenalaistettiin, koska avokadon viljely tuhlaa vettä ja esimerkiksi osassa Meksikoa viljelyä hallitsee huumekartelli.

Katso avokadotoastien ohje täältä.

OIKEAT OSOITTEET

KUIN OPPIKIRJASTA

Limbbu-leipomon juurileipä, rapea paahto, viipaloitu avokado ja paahdetut seesaminsiemenet – Kuuma-kahvilan aamiaisen, 15 e, avokadotoast on nappisuoritus.
Kuuma, Helsinki.

MUNALLA

Terveyskahvilan kananmunaavokadotoast, 8 e, kannataa syödä haarukalla ja veitsellä, ettei löysä keltuainen valahda rinnuksille. Herkkuleivän maustavat seesaminsiemenet ja chili.
Healthinki, Helsinki.

VIININ KANSSA

Viinibaarin bruschetta-leivästä, 6 e, löytyy avokadon lisäksi toista trendiainesta: höylättyä fenkolia. Mikähän alkuviini olisi leivälle osuvin pari?
Basbas & Staff Wine Bar, Helsinki.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla