Source
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Aasialaisen karamellipossun suosio hakee vertaistaan Suomen ravintolahistoriassa.

Karamellipossun ansioluettelo on vakuuttava: Helsingin huippuravintoloihin lukeutuvan Farangin suosituin annos kahdeksatta vuotta. Äänestetty Taste of Helsingin parhaaksi ruuaksi. Päässyt reseptiksi moniin keittokirjoihin ja saanut lukuisia jäljittelijöitä. Löytyy valmisruokaversiona. Siitä tuli heti hitti. Kun modernia thaimaalaista ruokaa tarjoava ravintola Farang avattiin vuonna 2009, sana sen makeasta possuannoksesta lähti kiirimään nopeasti. Karamellipossua ylistettiin räjähtäväksi makunautinnoksi ja toisiin sfääreihin nostattavaksi ruuaksi.

– Syntinen kombo rasvaa, sokeria ja suolaa, ravintoloitsija Matti Wiberg kuvailee karamellipossua, jonka reseptin hän toi yhtiökumppaninsa Tomi Björckin kanssa Australiasta.

Kaverukset olivat työskennelleet Sydneyssä Longrain-ravintolassa ja ihastuneet sen nykyaikaiseen näkemykseen thaikeittiöstä. Sellainen piti saada kotimaahan. Kosiskeleva karamellipossu tuli Suomeen oikeaan aikaan. Thaimaasta oli tullut suomalaisille uusi Kanaria, ja kaukomatkan muistona haluttiin makumaailmaan, jossa yhdistyvät tulisuus, makeus, suolaisuus ja happamuus.

Katso Farangin karamellipossun resepti täältä.

Oikeat osoitteet

RAPUJEN KERA


Tamperelaistuneeseen karamellipossuun kuuluu lihan lisäksi grillattuja rapuja ja tuoretta ananasta. Masuravintolan ma hor -annos, 25 e, on paikan suosituimpia
ruokia. Masu Asian Bistro, Tampere.

SE ALKUPERÄINEN


Farangin tunnusannos, 26 e, on löytynyt paikan listalta aina. Annoksesta on tullut niin suosittu, että nettiin on jopa perustettu adressi, joka vaatii Farangin possua ruuan kuljetuspalvelu Woltin valikoimaan. Farang, Helsinki.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla