MasterChef-Kira saa nuupahtaneistakin kasviksista rouskuvan rapeita. Kuva: <span class="photographer">Sara Remington.</span>
MasterChef-Kira saa nuupahtaneistakin kasviksista rouskuvan rapeita. Kuva: Sara Remington.

Olen Kira, vuoden 2013 MasterChef, joka asustelee nykyään Amerikan ihmemaassa. Nyt on minun vuoroni vallata Soppa365-saitti!

Tällä hetkellä työskentelen ruokavalokuvauksen, ruokastailaamisen ja reseptiikan parissa, mutta mennäänpä hieman ajassa taaksepäin siihen, miten kiinnostukseni ruokavalokuvausta ja -stailaamista kohtaan syntyi.

Aloitin ruokablogin kirjoittamisen vuonna 2009. Silloin räpsin kuvia kalapuikoistani vanhalla pokkarikamerallani. Yksiöni pienessä keittiössä ja loisteputken alla. Blogin myötä valokuvaus ja ruokastailaus rupesivat kiinnostamaan yhä enemmän. Ryhdyin selailemaan ruokalehtiä ihan eri silmin kuin ennen. Ihailin kaunista esillepanoa ja kuvan kokonaisuutta, enkä pelkästään annosta itsessään.

Yhtäkkiä huomasin kaappien täyttyvän kuvausrekvisiitasta: lankunpätkiä, liinoja, haarukoita ja veitsiä. Kippoa ja kuppia löytyi joka lähtöön. Loisteputki vaihtui luonnonvaloon, pinkki pokkarikamera kunnon järkkäriin. Naurattaa vieläkin katsella niitä vanhoja (karseita) kuvia (jotka muuten ovat edelleen blogissa). Suosikkini on ehdottomasti uunimakkara ja muusi. Samalla on kuitenkin mukava huomata miten huimasti sitä on kehittynyt vuosien varrella.

Uunimakkara neljän vuoden takaa. Kuva: Kira Åkerström.

MasterChef-kilpailun jälkeen tajusin, että haluan vakavissani luoda uraa ruokavalokuvauksen ja -stailaamisen parissa. Mutta mitäs se ruokastailaaminen sitten on? Kakun päällystämistä partavaahdolla, aspiriinin ujuttamista kuplivaan juomaan ja maidon feikkaamista Eri Keeper -liimalla?

Kyllä ja ei.

Partavaahtoihin ja muihin kikkoihin en ole itse vielä sortunut, mutta kyseiset kikat ovat aika yleisiä täällä Jenkeissä, etenkin mainoskuvauksissa. Kotona sinun ei onneksi tarvitse näistä huolehtia, sillä hyvän ruokakuvan saa aikaiseksi aika pienillä asioilla. Esimerkiksi salaatti muuttuu napakan ja raikkaan näköiseksi, kun sen laittaa jääveteen noin 10 minuutiksi ennen valokuvaamista. Vihreä pysyy vihreänä kypsennettävissä kasviksissa, kun isket ne heti kuumasta vedestä jääkylpyyn. Kauniilla liinalla piristää kokonaisuutta ihmeen paljon, iske vielä haarukka annokseen, niin se on siinä!

Ruokastailaamisessa ei kuitenkaan ole kyse pelkästään siitä, että ruoka näyttäisi hyvältä lehdissä, blogeissa ja muissa medioissa. Ruokastailaaminen on mielestäni myös hyvin arkinen asia, jota useimmat ruuanlaittajat voivat kotona harjoittaa.

Sinun ei nyt tarvitse lähteä kirppikselle rohmuamaan lankunpätkiä ja liinoja., mutta voisit kuitenkin miettiä esillepanoa hieman enemmän seuraavan kerran kun annostelet perheelle nakkikastiketta – ihminenhän syö silmillä, eikö? Mikäs sen mukavampaa ilahduttaa koko perhe kauniisti asetetulla annoksella, kauniilta lautaselta tarjoiltuna. Ota arkenakin esille ne mummin vanhat Arabiat. Mielestäni arkiruoka saa ja sen pitääkin olla kaunista. Kauniista annoksesta tulee hyvä mieli ja ruokakin maistuu paremmalta. Hienot astiat eivät mielestäni ole pelkästään juhlapäiviä varten, arjestakin on mukava tehdä aina silloin tällöin hieman juhlavampi, vaikka kyseessä olisikin hyvin arkinen ruoka.

Seuraavien viikkojen aikana syvennymme täällä Soppa365-blogissani hieman enemmän ruokakuvauksen ja -stailauksen saloihin ja siihen, kuinka saada annos ja ruokakuva näyttämään yhtä hyvältä kuin miltä se maistuu.

Ensi maanantaina opastan kädestä pitäen, miten otat täydellisen ruokakuvan.

Tervetuloa mukaan!

Kira

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira, vuoden 2013 MasterChef joka asustelee nykyään Amerikan ihmemaassa. Työskentelen tällä hetkellä ruokavalokuvauksen, ruokastailaamisen ja reseptiikan parissa. Rakastan maukasta ruokaa, juomaa ja kauniita asioita. Blogissani syvennytään hieman enemmän ruokakuvauksen ja -stailauksen saloihin ja siihen, kuinka saada annos ja ruokakuva näyttämään hyvältä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla