Pikkelöidyt vihannekset piristävät lohibageleita. Kuva: <span class="photographer">Sara Remington.</span>
Pikkelöidyt vihannekset piristävät lohibageleita. Kuva: Sara Remington.

Bageleita ei San Franciscosta löydy kovin helposti, se on enemmän "east coast" -juttu. Olen tainnut törmätä täällä yhteen bageleita myyvään kahvilaan, kun taas Nykissä niitä on joka kadunkulmassa.

Harvat jenkit tietävät mitä aito ruisleipä on – he luulevat sen olevan sitä höttöä, mitä täällä myydään paahtoleivän muodossa. Jotkut leipurit ovat kuitenkin oivaltaneet aidon ruisleivän tekemisen taidon, joten kyllä täältä saa sitä "aitoa" tavaraa myös. Onneksi näin, koska matkalaukku kevenee parilla kilolla koti-Suomessa vieraillessa ;)

Olen maistattanut ruisleipää jenkkitutuilleni, ja mielipiteet ovat jakautuneet – jotkut ovat ihastuneet täysin, jotkut taas eivät ymmärrä ollenkaan koska se ei ole pehmeää ja makeaa kuten tavallinen leipä täällä.

Useimmat amerikkalaiset eivät siis oikein ymmärrän ruisleivän magiaa.

Savulohi-avokadoleipien ohjeessa amerikkalainen bagel-kulttuuri kohtaa suomalaisen ruisleivän. Täytteeksi ujutetaan pikkelöityjä vihanneksia, jotka tehdään mummolta opitulla menetelmällä: ronskisti hölskytellen!

Kira

Katso savulohi-avokadoleipien resepti täältä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira, vuoden 2013 MasterChef joka asustelee nykyään Amerikan ihmemaassa. Työskentelen tällä hetkellä ruokavalokuvauksen, ruokastailaamisen ja reseptiikan parissa. Rakastan maukasta ruokaa, juomaa ja kauniita asioita. Blogissani syvennytään hieman enemmän ruokakuvauksen ja -stailauksen saloihin ja siihen, kuinka saada annos ja ruokakuva näyttämään hyvältä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla