Etikalta maistuva ja omituista sienimuodostelmaa sisältävä juoma nousi terveyskahviloista menestyjäksi.

Jos etikkaiset mummonkurkut kääntävät suusi hymyyn, ihastut todennäköisesti kombutsaan. Ikivanha idästä tullut juoma on noussut taas huulille pitkälti sen takia, että terveellinen syöminen on suosiossa.

Hurjimpien uskomusten mukaan sokeroidusta teestä käymisen avulla valmistettu kombutsa parantaa taudin kuin taudin, mutta yleisimmin luotto kohdistuu pirskahtelevan juoman kykyyn edistää suoliston hyvinvointia ja parantaa puolustuskykyä. Se on myös kiinnostava vaihtoehto alkoholille ja limuille.

Kombutsa-innostus kuplii nyt terveyskahviloissa ja -kaupoissa, joihin se tarttui Yhdysvalloista, jossa kombutsa liittyy hipsterikulttuuriin. Amerikkalainen keksintö juoma ei silti ole. Kombutsa oli hitti myös 1970-luvun Suomessa, tosin silloin juomaa kutsuttiin volgansieniteeksi ja se tuli Neuvostoliitosta.

Kombutsaa myydään kaupoissa, mutta sitä tehdään myös kodeissa ja ravintoloissa. Helsinkiläisessä Nollassa hiivan ja bakteerien kasvusto kelluu kaikkien nähtävillä lasipurkissa baarin hyllyssä. Nollan juoma maistuu ihanasti simalta, Grön-ravintolassa lakritsilta. Tukholman Spritmuseumin kombutsaa maustavat kiinanruusu ja savutee.

Joka maun kombutsat

ALOITTELIJALLE

Kohtuumakea ja neutraalin makuinen Portugalissa valmistettu kombutsa tarjoaa tutustujalle matalan kynnyksen juomaan. Captain kombucha, 3,40 e / 400 ml.

LIMUN YSTÄVÄLLE

Pirteän sitruunainen juoma tuo mieleen limun, johon on lisätty tavallista vähemmän sokeria. Helppo juoma ei haasta liikaa. Better 4you vadelmasitruuna-kombutsa, 3,50 e / 250 ml.

KOKENEELLE

Etikan makuun mieltynyt ja hyytelömäisiä kasvuston paloja pelkäämätön nautiskelija valitsee kotimaisen kombutsan. Keuruulla valmistettu juoma maistuu ”oikealta” kombutsalta. Kellaripanimon sitruuna-inkiväärikombutsa 3,90 e / 330ml.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla