Täyttävä, terveellinen ja törkeän hyvä. Siksi makeansuolaista teriyaki-lohta himoitaan.

Jos ravintoloiden lounasannoksille järjestettäisiin Suomen Mestaruuskisat, teriyaki-lohi olisi noussut palkintopallille jo monta kertaa.

Teriyaki-lohen suosion on näkynyt selkeimmin Helsingin Hoku-ravintolan lounaalla, jonne pari vuotta sitten oli parasta ilmestyä ennen yhtätoista, jos mieli saada suosikkiannoksen. Jo viisi vaille yksitoista kadulla saattoi seisoa kahdenkymmenen ihmisen jono.

Hokun jono siirtyi viime vuonna Kampin kauppakeskuksen yläkertaan, kun ravintola vaihtoi liikepaikkaa. Hoku ei kuitenkaan ole ainoa hittiannoksen valmistaja, sillä monet ravintolat ja lounasruokalat ympäri Suomen ovat alkaneet tarjota lääkettä teriyaki-lohen himoon.

Jälkikäteen katsottuna japanilaisvaikutteisen lohiannoksen voittokulku oli ennustettavissa. Lohi on lounasruokaloissa suosikkiaines, ja kun siihen lisätään rakastettu aasialainen makeansuolainen kastike, menestys on taattu.

Makea lohiannos löytyy monesta ravintolasta illallakin, mutta teriyaki-lohi syödään tyypillisesti lounaana. Siinä ei ole mitään outoa, sillä Suomessa valtaosa ravintolaruuasta myydään lounasaikaan.

Oikeat osoitteet

Kampai3, Helsinki

Korealainen hapankaali kimchi tuo Kampai 3:n täyttävään teriyaki-lohiannokseen (18 e, lounaalla, 11 e) tuulahduksen Koreasta. Raikkaan lisukesalaatin kermaista kastiketta tekisi mieli lipoa lisää ja lisää.

Hoku, Helsinki


Helsingin tunnetuin teriyakilohi (25 e, lounaalla 14 e)tehdään havaijilaisruokaa tarjoavassa Hokussa. Onnekkaimmat pääsevät korkealla sijaitsevan ravintolan ikkunapöytää.

Izakaya Nomu, Tampere

Tampereella kannattaa suunnata japanilaisravintola Izakaya Nomuun. Riisin ja paistettujen kasvisten kanssa kulhossa tarjottavaa teriyaki-lohta, 10,30 e, saa vain lounasaikaan, ja se on paikan suosituin annos.

Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehden numerossa 6/2017.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla