Sieniburgeria rakastetaan lihansyönnin jakolinjan molemmilla puolilla, koska se on himohyvä sotku umamisia aineksia.

Umaminen portobelloburgeri on pannut lihanrakastajat katsomaan hampurilaislistoja uudella silmällä. Mehukas, hampaille puruvastusta tarjoava sienipihvi ei ainoastaan vältä vegeburgereiden yleisintä ansaa, mauttomuutta, vaan nostaa herkun omalle tasolleen. Se erottuu edukseen sekä keinotekoisista lihankorvikkeista että helposti kuiviksi lipsahtavista papupihveistä. Moni jopa kysyy, miksi söisi enää burgeriaan jauhelihapihvillä.

Portobelloburgereista tunnetuin tulee Yhdysvalloista. Suositun Shake Shack -ketjun Shroom Burgeron paikan perustajan DannyMeyerin käsialaa. Siinä sienen lakki täytetään Munster- ja cheddarjuustolla, leivitetään pankojauhoilla ja uppopaistetaan rapeaksi.

Suomessa portobellosienen lakintäyttämä burgeri löytyy jo monista ravintoloista. Kehuja ovat keränneet muun muassa Tampereen The Bull ja erityisesti helsinkiläinen Story-kahvila, jonka burgeri ei ole mikään kevyt vegepurilainen, vaan rasvaa ja
makua tihkuva mättöburgeri.

Oikeat osoitteet:

Social food street burgerjoint, Helsinki.

Grillattu sieni saa burgerissa, 10 e, kaveriksi latva-artisokka-aurinkotomaattitahnaa, punasipulia ja majoneesia grillissavun täyttämässä miniravintolassa.

Story, Helsinki.

Savugrillistä sieneen tarttuva maku yhdistettynä umamiseen herkkusienibasilikamajoneesiin ja valuvaan juustoon tekevät Storyn burgerista, 13,90 e, lyömättömän.

Naughty brgr, Turku, Tampere ja Helsinki.

Tv-kokki Akseli Herlevin ravintolaketjun ultrapehmeä Shroom-burgeri, 12 e, ja sen paahdettu sieni ovat hukkua parmesaani-rucolasalaattiin, mutta lopuksi löytyy aiolin mehevöittämä ydin.

Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehden numerossa 4/2018.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla