Ravintolat raastavat luksusherkkuna tunnettua tryffelisientä nyt jopa hodareihin.

Ravintoloissa vilisee nyt tryffeleitä. Hans Välimäen Penélopessa ranskalaista tryffeliä raastetaan perunamuusin ja jopa poppareiden päälle, Pekka Terävän Nudessa sieni viimeistelee kateenkorva-tatti-annoksen ja Tomi Björckin Ventunossa tryffeliä saa lisukkeeksi mihin tahansa ruokaan kuuden euron lisämaksusta. Tryffeliin törmää jopa festareilla: Flow´ssa arvosientä raastettiin hodarin täytteeksi. Takana ovat ajat, jolloin tryffelin sai yleensä parikseen toisen luksusaineksen, kuten hanhenmaksaa ja kaviaaria.

Asiat ovat harvoin mustavalkoisia, mutta tryffelit tekevät poikkeuksen. Herkuttelijoiden asteikossa musta ja valkoinen tryffeli seisovat omalla tasollaan, ja kaksi paikkakuntaa nousee ylitse muiden: Périgord ja Alba. Pohjois-Italian Alban valkoiset tryffelit ja Lounais-Ranskan Périgordin mustat tryffelit ovat sieniperheen superjulkkiksia. Jos ravintola tarjoaa niitä, sienen kotipaikka muistetaan mainita listalla. Tryffeleiden sesonki kestää helmikuun loppuun, mutta ei hätää, pakastekuivattuja tai muuten säilöttyjä tryffeleitä saa ympäri vuoden.

Täältä sitä saa:

Tuore tryffeli pastassa

Raastettu musta tryffeli pääsee klassiseen seuraan, kun se maustaa kerän itse tehtyä linguine-pastaa. Koukuttavassa alkuruuassa, 15 e, rouskuvat juustokeksin palat.
Emo, Kluuvikatu 2, Helsinki.

Mausteöljy salaatissa


Suositun kasvisravintolan parmesaanin, mison ja tryffeliöljyn maustama palmunsydänsalaatti, 12 e, kuulostaa erikoiselta mutta se saa makunystyrät tanssimaan.
Yes Yes Yes, Iso Roobertinkatu 1, Helsinki.

Tryffelitahna pizzassa


Mamma mia, mikä maku! Burrata ja ilmakuivattu kinkku nousevat napolilaistyylisessä pizzassa uudelle tasolle saadessaan kaveriksi tummaa tryffelitahnaa.
Ravintola Zilla, Kielotie 14, Vantaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla