Klassikot ovat aina ajankohtaisia, ja välillä suorastaan muotia, kuten tällä hetkellä italialaiset taikinamykyt eli gnocchit.

Se että pasta on viime aikoina nostanut ravintoloissa asemiaan, on antanut mahdollisuuden myös italialaisille taikinamykyille eli gnoccheille. Ne ovat ponnahdelleet pintaan esimerkiksi moderneissa viinibaareissa ja maistelukokonaisuuksia tarjoavissa trendiravintoloissa.

Tietysti gnoccheihin törmää myös italialaisissa ravintoloissa. Sieltä ne löytyvät ruokalistan pasta-osastosta, koska italialaiset syövät mykyjä pastan tapaan alkuruokana. Gnocchin ja pastan ero on veteen piirretty, mutta yleensä gnocchit ovat kevyitä ja ilmavia, erityisesti perunasta valmistetut. Ne ovat gnoccheista myös tutuimpia, vaikka myös maissista, bataatista, pu-najuuresta ja jopa lantusta tehtyjä mykyjä löytyy. Vehnäjauhoja lisätään taikinaan miltei poikkeuksetta, mutta yleensä vain vähän.

Tuoreen salvian maustama voi-sula, tomaattikastike ja pesto ovat tutuimpia kastikkeita gnoccheille silloin kun ne tarjotaan omana ruokalajinaan, mutta gnoccheja syödään myös lisukkeena esimerkiksi lihan ja kalan kanssa.

Entä se lausuminen? Sano ”njokki”, niin saat lautasellisen silkkaa nautintoa.

Täältä niitä saa

Mädin ja viinin kanssa


Tunnelmallisen viinibaarin pehmeät perunagnocchit, 8 e, tarjotaan keitettyinä savuisen kirjolohenmädin ja voisen monté-kastikkeen kanssa. Annoksen hinta-laatusuhde on kaupungin paras.
Basbas & Staff Wine bar, Helsinki.

Silkkistä ja sitruunaista


Trendikkään ravintolan gnoccheissa, 18 e, maistuu sitruuna ja ihanan rapea paistopinta. Haarukan alla murenevat gnocchit tarjotaan italialaisen juustokastikkeen ja friteeratun salvian kanssa.
Tanner, Helsinki.

Lisukkeena kuhalle


Italialaisesta ruokaperinteestä ponnistava Ragu-ravintola tekee gnocchit porkkanasta ja tarjoaa ne suomalaisen merikuhan lisukkeena mäti-voikastikkeen kanssa.
Ragu, Helsinki.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tule Glorian ruoka & viinin tuottaja Katja Nordlundin mukaan hämmästelemään ruokamuodin ilmiöitä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla