8.10.2018 myyntiin tuleva Blossa-vuosikertaglögi vie tänä vuonna ajatukset Italiaan. Blossa 18 di Limone muistuttaa maultaan limoncelloa, mutta on aavistuksen karvaampi ja erittäin makea. Alkoholipitoisuus on 15 %. Juomaan käytetyt yrtit, rosmariini, timjami ja basilika maistuvat juomassa hennosti. Pullon (75 cl) hinta on Alkossa 14,98 e.

Sopan toimitus maisteli Blossaa sellaisenaan ja drinkissä. Maistajien mukaan maut tulevat parhaiten esiin, kun sitruunaisen vuosikertaglögin nauttii kylmänä.

Maistajien kommentit: "Paksu, liköörimäinen." "Kuin limoncello mutta karvaampi." "Karkkimainen, mukillinen tätä olisi aika paljon." "Kuumana toimii tujauksittain vilua vastaan."

Kokeile drinkkiin

Kehittelimme Blossasta spritz-tyylisen drinkin. Maku on väistämättä kesäinen, mutta ei huonolla tavalla. Blossa spritziä voi suositella esimerkiksi glögikauden varaslähtöihin ja jouluna ylikuumentuneen kinkunpaistajan sisäiseen jäähdyttelyyn.

 

Blossa spritz

1 annos

 

6–7 cl Blossa di Limonea

luomusitruunaviipaleita

muutama jääpala

1 dl proseccoa

tilkka kivennäisvettä

timjaminoksa

 

Mittaa Blossa lasin pohjalle. Lisää sitruunaviipaleet ja jääpalat. Kaada päälle prosecco ja kivennäisvesi. Viimeistele timjaminoksalla. Tarjoa heti.

Kuva: Panu Pälviä

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Toimituksen yhteisblogissa maistellaan, testataan ja vinkataan kiinnostavia ja maukkaita makuelämyksiä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla