Kuva: <span class="photographer">HK</span>
Kuva: HK

"Ei se vaan voi toimia."

Lähetti on kiikuttanut pienessä kylmälaukussa HK:n uusia tuotteita Sopan toimitukseen testattavaksi, ja olen ottanut yhden niistä kotiin. "Takuurapea mikropekoni", pakkaus lupaa.

Jo viime syksynä suomalaisille esiteltiin mikrossa kypsennettävä kanapekoni, ja nyt perinteisen possuversion vuoro. Olen valinnut testiryhmäksi itseni, sekä perheemme kahdeksanvuotiaan, joka on suuri pekonifani. Suhtaudumme molemmat uutuuteen epäluuloisesti. Eikö pekonista mikrossa tule vain löllöä? On sitä paitsi outoa, että koko paketti muoveineen päivineen täytyy lykätä mikroon. Eikö se sula tai räjähdä?

Toimimme kuitenkin ohjeiden mukaan. Kuumennamme avaamatonta muovipakettia lähes täydellä teholla viisi minuuttia. Asunnon valtaa tuttu pekonin tuoksu.

Kun avaan mikron oven ja nappaan ei-räjähtäneen paketin mikrosta, huomaan, että olisi kannattanut lukea ohjeet loppuun asti. Idea nimittäin on, että kuumentamisen puolivälissä yksi paketin kulmista aukeaa ja päästää ulos pakettiin muodostuvaa vesihöyryä. Ja kun tätä ei tiedä, hulauttaa helposti avonaisesta paketista pekoninrasvaa ympäri mikroa, keittiön tasoja ja paikalle tuoksun houkuttelemana vaeltaneen kissan turkkia.

Seuraavaksi siis pikasiivous ja kissan pesu (ei onnistu, kissa piiloutuu tyytyväisenä saunan lauteiden alle nuolemaan itseeän).

Sitten pekonin pariin. Se näyttää ihan oikealta. Ja erityisesti huomattavan rapealta. Ainoa miinus ulkoisessa olemuksessa on, että pekonisiivut ovat mikrossa tarttuneet reunoistaan toisiinsa ja muodostaneet yhteinäisen rapean possulaatan.

Rapeaa pekonilaattaa on lähes mahdoton sivistyneesti syödä veitsellä ja haarukalla, joten päädymme murtamaan siitä siivuja ja syömään ne talouspaperin avulla, ikään kuin pekonitikkareina.

"Maistuu ihan oikealta", testiryhmän nuorempi jäsen kommentoi. "Ehkä vähän suolaisempaa kuin yleensä."

Olen samaa mieltä. En missään nimessä sokkotestissä erottaisi tätä pannulla tai uunissa paistetusta pekonista. Mikropekoni yllättää siis positiivisesti.

Mutta miksi haluaisin kypsentää pekonin mikrossa? Ehkä sen voi ajatella kätevämmäksi tavaksi: mikrolla on pienempi energiankulutus hellalla. Mikrossa ei myöskään (oikeaoppisesti toimiessa) synny samanlaisia  rasvaroiskeita kuin pannulla, eikä tarvitse tiskata paistinpannuakaan. Ympäristöystävällisyyden kannalta asiassa on kuitenkin vähintään yksi mutta. Mikropekonipaketissa on nimittäin vain neljä siivua pekonia, mutta moninkertainen määrä muovia tavalliseen pekonipakkaukseen nähden. Siksi se ei tunnu kovin ekolta. Mutta varmasti tällekin tuotteelle on paikkansa. Nyt olisi mahdollista nauttia rapeaa pekonia esimerkiksi eväänä työpaikalla, jossa käytettävissä saattaa olla ainoastaan mikro.

Mikropekonin hinta on myös kalliimpi kuin tavallisen Amerikan pekonin. Sadan gramman paketti mikropekonia (tosiaan, se neljä siivua) maksaa 1,79 euroa. Tavallista pekonia taas saa 1,95 eurolla jopa 170 grammaa. Mikropekonin kilohinta on siis miltei tuplasti suurempi.

Kommentit (2)

Kristian
4/2 | 

Toimii myös normaalin pekonin kanssa. Lautaselle yksi talouspaperi alle, kolmesta pekonisiivusta tehdään "kolmio" ja sitten toinen talouspaperi päälle (alempi kerää rasvaa ja päällimmäinen estää roiskumista)

Sitten vaan mikroon, muutamia minuutteja ja siinä se, valmista ja herkullisen hyvää ja rapeaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Toimituksen yhteisblogissa maistellaan, testataan ja vinkataan kiinnostavia ja maukkaita makuelämyksiä.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla