Oletko koskaan paistanut munakoisoja vohveliraudalla? Ei kovin moni muukaan. Sen sijaan olet saattanut kokeilla raudalla toasteja tai köyhiä ritareita.

Jos kaapissasi on aarre nimeltä vohvelirauta, kaiva se esiin! Mitä vanhempi rauta ja vähemmän erikoistoimintoja, sitä todennäköisemmin se on paistokunnossa. Jos rautaa ei ole käytetty pitkään aikaan, voit valuttaa paistopinnalle aivan pienen tilkan astianpesuainetta ja vettä ja harjata puhtaaksi. Poista pesuainevesi huolellisesti puhtaalla pyyhkeellä, sillä sähkölaitteen sisälle ei saa päästä vettä. Saman käsittelyn voit tehdä silloinkin, kun paistelet vohveliraudalla erilaisia herkkuja, etkä halua munakoisojen maun tarttuvan seuraaviin vohveleihin. Öljyä raudan paistopinnat ennen seuraavaa paistamista.

Munakoisoille vohvelirauta toimii kuin grilliparila. Kun yönälkä iskee, töpseli seinään ja munakoisot raudan väliin. Hetken päästä voileipäsi välissä on herkullisia, läpipaahtuneita munakoisoja. Myös leivät voi paahtaa vohveliraudalla.

Jos teet vohveliraudalla toasteja, väliin kannattaa latoa maltillisesti täytteitä. Täytettyä leipää voi painaa varovasti raudan pintojen väliin. Täytteiksi sopivat tuorejuustot, leikkeleet, kasvikset, mitkä vain. Makeatkin täytteet toimivat. Siinä missä savukalatoastit käyvät pienestä lounaasta, suklaapatukkatoastit (kuvassa) ovat täydellistä lohtuherkkua.

Pullaviipaleista saa pikaritarit paahtamalla ne voilla sipaistulla vohveliraudalla ja lisäämällä päälle kermavaahtoa ja hilloa. Yhtä hyvin voit täyttää kaksi pullaviipaletta vaikka maapähkinävoilla ja paistaa toastin tapaan.

Joskus saattaa tehdä mieli ihan niitä vohveleitakin. Klassisen vohveliohjeen löydät tästä.

Kuva: Panu Pälviä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla