Suolakurkkuliemi on oikea ihmeaine. Kuva: <span class="photographer">Euro-east</span>
Suolakurkkuliemi on oikea ihmeaine. Kuva: Euro-east

Stop ruokahävikille! Suolakurkkupurkin liemi päätyy usein viemäriin, kun kurkut on syöty. Se on silkkaa tuhlausta, sillä kyseessä on oikea ihmeaine. Tässä sille kuusi parempaa käyttötapaa.

1. Käytä uudelleen

Voit säilöä tuorekurkkuja, kananmunia tai muita ruokia käytetyssä liemessä.

2. Kauden muodikkain drinkki

Happamat maut ovat nyt todella in, mitä cocktaileihin tulee. Kokeile vaikkapa tätä: sekoita kolme osaa vodkaa ja yksi osa suolakurkkulientä. Lisää pulloon (tai sekoitusastiaan) hieman tuoretta tilliä ja halutessasi myös yksi suolakurkku. Anna makujen tekeytyä pari päivää. Laita sitten lasin pohjalle jäitä ja kaada haluamasi määrä suolakurkkuvodkaa päälle. Koristele tuoreella tilillä.

3. Salaatin piristäjä

Korvaa salaattikastikkeessa etikka suolakurkkuliemellä, tai ripottele sitä sellaisenaan kasvisten päälle.

4. Ihmemarinadi

Hapan suolakurkkuliemi toimii täydellisesti lihan mureuttajana. Marinoi siis lihasi tästä lähin oman maun mukaan maustetussa suolakurkkuliemessä.

5. Terveysshotti

Trendikkään inkiväärishotin sijaan voit nauttia suolakurkkuliemishotin. Sen arvellaan toimivan erityisesti lihaskramppien helpottajana ja ehkäisijänä.

6. Pesuaine

Jos et halua juoda tai syödä suolakurkkulientä, ota se tehokäyttöön siivouksessa. Levitä suolakurkkulientä likaiselle hellalle (ei kuitenkaan paistolevyille, vaan niiden väliin) tai muulle pinnalle, jossa on pinttynyttä likaa. Anna seisoa hetki, ja pyyhi sitten veteen kostutetulla rätillä. Tahrat katoavat kuin taikaiskusta!

Edit: Erään fiksun lukijamme neuvosta lisäämme huomion, että jotkut käyttötavat koskevat suolakurkkuliemen lisäksi myös maustekurkkujen lientä. Jossain tapauksissa maustekurkkuliemi on jopa parempaa tavaraa, sillä siinä on usein enemmän makua. 

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Hyviä vinkkejä kiitos! Terveysvaikutusten kannalta on tietysti hyvin eri asia juoda etikkalientä(maustekurkut) kuin maitohappobakteereita(suolakurkut).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla