Kerma happanee hellesäällä helposti, mutta mökkilettujen seuraksi voi vispata maukkaan vaahdon myös kookoskermasta.

Kookoskerma vaahtoutuu silkkiseksi sähkövatkaimella (tai kärsivällisen ja riuskaotteisen vispaajan käsivoimin), kunhan se on jäähdytetty jääkaappikylmäksi ennen vaahdottamista. Jos kookoskerman maustaa vaniljasokerilla, siihen ei välttämättä tarvitse lisätä tavallaista sokeria lainkaan.

Kookoskerma säilyy huoneenlämmössä ja on lisäksi vielä sekä laktoositon että vegaaninen tuote. Soppa365 suosittelee kokeilemaan vaahdotettua kookoskermaa mökkiolosuhteissa muurikkalettujen kanssa.

Katso letunpaiston Suomen mestarin muurinpohjalettujen ohje täältä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Blogiarkisto

2014