Guacamole on jo tuttu: soseutettua avokadoa, limettiä, chiliä, cayennepippuria, suolaa, tuoretta korianteria, sipulia, jalapenoa, tomaattia. Kaliforniasta kantautui kuitenkin ohje, jossa guacamole on jalostunut juancamoleksi – ero on pienissä, tärkeissä vivahteissa.

Juancamolessa avokadoa ei soseuteta. Se pilkotaan pieniksi palasiksi, joita "painellaan hienovaraisesti". Näin mausteiden maku tarttuu avokadoon. Limettiä juancamoleen ei laiteta, vaan hapokkuus tulee sitruunamehusta ja varovaisesta lorauksesta viinietikkaa.

Juancamoleen ei tule valkosipulia.

Oikeaoppinen juancamole ei tunne mittasuhteita, vaan jokainen kokki lisää ainesosia suutuntuman mukaan. Jokainen juancamole on siis erilainen. Oleellinen juancamolen tunnusmerkki on pieneksi pilkottu kevätsipuli, jota laitetaan runsaammin silloin, kun juancamolea tarjotaan lihan tai perunan lisukkeena ja vähemmän silloin, kun lisuketta tarjoillaan herkän kalaruuan kera.

Jos kokkaat eteläamerikkalaista ruokaa, lisää chilin määrää. Jos haluat yllättää, lisää juancamolen sekaan pieneksi hakattua kurkkua. Juancamolen täytyy antaa vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti, jotta mausteet imeytyvät avokadoon.

Juancamolen kehittäjä, kalifornialainen Juan Vargas ohjeistaa: "Jokainen väittää, että oma guacamole on paras. Tämä on kuitenkin paras juancamole."

Juancamolen viitteellisen reseptin löydät täältä!

Lisätty 3.9: juancamoleen ei tule valkosipulia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla