Jos grillaat paljon kasviksia, olet varmaan huomannut pikku ongelman. Mitä pienempi grillattava, sitä suurempi riski sillä on pudota ritilöiden väliin. Pikkutomaatit sujahtavat pehmetessään helposti hiillokseen ja versoparsakaalien hennot nuput tarttuvat kuumaan rautaan, jolloin niiden siirtely vaikeutuu. Riskiryhmässä ovat myös puolikkaat retiisit ja ohuet kesäkurpitsaviipaleet, jotka saattavat jäädä jumiin ritilöiden väliin. Kun yrittää pelastaa kypsyneitä kasviksia pihdeillä, ne antavat helposti periksi ja putoavat otteesta.

Ratkaisu on kahden ritilän taktiikka. Etsi käsiisi tiheä ritilä esimerkiksi kirpparilta. Öljyä kasvikset ja nosta ne irtoritilän päällä suoraan grilliin. Sen päällä ei ole vaaraa, että kasvikset putoaisivat hiillokseen siirreltäessä ja käänneltäessä. Pienimpiin kasviksiin ei tarvitse koskea lainkaan. Kun kasvikset ovat saaneet kuuman kosketuksen, voit nostaa irtoritilän suoraan pöytään vaikka leikkuulaudan päällä.

Tiheä ritilä innostaa myös grillaamaan jotain, mitä ei ole ikinä tullut ajatelleeksi. Miltä kuulostaisivat vaikka grillatut herneet?

 

Kuva: Mikko Hannula.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla