Voit valuttaa jogurtin harsossa tai suodatinpussin läpi.
Voit valuttaa jogurtin harsossa tai suodatinpussin läpi.

Lähi-idän keittiössä käytetään alkuruoissa ja tahnoissa labneh-juustoa, joka eksoottisesta nimestään huolimatta on oikeastaan vain valutettua turkkilaista jogurttia.

Kun jogurtista poistetaan vesi suodattamalla, siitä tulee mozzarellan kaltaista, tiivistä mutta pehmeää "juustoa". Pakkaa jogurtti harsokankaaseen, kääräise nuoralla pussiksi ja valuta jääkaapissa vähintään viiden tunnin ajan.

Valmista jogurttimassaa, labnehia, voi syödä hunajan ja murskattujen pistaasipähkinöiden kera tai käyttää tahnojen osana.

Halutessasi voit myös maustaa jogurttimassan esimerkiksi valkosipulilla ja yrteillä.

Reseptivinkki: Kreikkalainen briami ja yrtti-labneh.

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014