Retiisin naateista rakentuu hienostunut mauste voille. Kuva: iStockphoto
Retiisin naateista rakentuu hienostunut mauste voille. Kuva: iStockphoto

Ensimmäinen sääntö: kasvikset ja vihannekset kannattaa aina tuoda kaupasta kotiin naattien kera. Naatit hidastavat niiden nahistumista (kosteuspitoisuus säilyy parempana).

Toinen sääntö: kun ryhdyt tekemään ruokaa, mieti aina, mitä hyvää saisit tehtyä retiisin naateista, porkkanan varsista ja kukkakaalin ja parsakaalin kannoista. Lähes kaikki naatit ja varret voi hyötykäyttää keitoissa, soseissa ja vaikkapa voin mausteena. Isommat lehdet ja naatit ryöpätään, jolloin haitalliset aineet saadaan pois (naattiruokia ei suositella alle 1-vuotiaille).

Kolmas sääntö: Naatteja voi myös käyttää erilaisten täytteiden kääreinä, pilkkoa intialaiseen ruokaan tai paistaa pannulla valkosipulilla, sitruunalla, oliiviöljyllä, pippurilla ja suolalla maustettuna.

Kokeile reseptin naateista tehtyä, hienostunutta voita (radis beurre), jonka käyttäjämme Tuomas Aivelo on lisännyt resepteihinsä.

Pääset lisäämään naattivoin reseptin omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Blogiarkisto

2014