Ei enää punaisia sormenpäitä ja kynnenalusia!
Ei enää punaisia sormenpäitä ja kynnenalusia!

Käytätkö punajuurta harvoin, koska se a) sotkee kädet ja b) on hankala käsitellä? Huolesi ovat ohi.
Voit yksinkertaisesti kuumentaa uunin 175 asteeseen ja heittää punajuuret uunipellille sellaisenaan tunniksi (tai voit laittaa ne folioon). Ainoa asia, joka sinun kannattaa etukäteen tehdä, on ostaa ohuita kertakäyttökeittiöhanskoja. Mutta ostos kannattaa: niistä on muutenkin hyötyä sotkuisemmissa keittiöhommissa.

Kun punajuuret ovat pehmentyneet uunissa, nappaat hanskat käteen. Leikkaa punajuuren kanta irti ja kuori punajuuret lähes rapsuttamalla (tai kuoret pois vetelemällä). Tämän jälkeen punajuuri soseutuu helposti sauvasekoittimella.

Voit toki sotkea kätesi jälkikäteen tekemällä mahtavaa punajuuri-kaali-fetasalaattia!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla