Viinipirtelön kehittyneempi muoto on edeltäjäänsä marjaisampi.
Viinipirtelön kehittyneempi muoto on edeltäjäänsä marjaisampi.

Soppa365:nkin testaama viinipirtelö oli kevään kummimpia drinkkituttavuuksia. Eksoottiselta kuulostavaan pirtelöön sekoitettiin vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, mustaherukoita ja punaviiniä.
[iframe src="https://instagram.com/p/lxNs6XEJr-/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe]

Punaviinipirtelö jakoi testiryhmän mielipiteitä. Kukaan ei pitänyt sitä erinomaisen oivallisena, joskaan ei kyllä järkyttävän pahanakaan.

Nyt löysimme oikeasti hyvän makuisen viinipirtelön. Sen ohjeen kertoi chileläisen Cono Sur -viinitalon viinintekijä ja toimitusjohtaja Adolfo Hurtado.

Oikeastaan juoma on ennemminkin fruitie – tai valkoviinistä tehty mansikkamargarita. Sen juju on aromikas Gewürztraminer-valkoviini ja kohmeiset mansikat. Juoma makeutetaan tomusokerilla, jota kannattaa lisätä sen mukaan, miten makeita mansikoita löydät.

"Me Chilessä pidämme makeasta, joten sokeria saa olla reilusti", Hurtado neuvoi.

Tähän drinkkiin ei tule vain viiniä, vaan se terästetään sekä rommilla että vodkalla.

"Juon tätä aina kesäisin lounasaikaan uima-altaalla. Maku on pehmeä, mutta juoma on kuitenkin vahva. Jo yhden lasillisen jälkeen olen onnellinen."

Näin se menee:

 

Adolfon uima-allascocktail

1/2 plo Gewürztramineria tai Chardonnayta

500 g kohmeisia mansikoita

3/4 dl tummaa rommia

1/2 dl vodkaa

2 limetin mehu

paljon jäitä

1/2-1 dl tomusokeria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes rakenteesta tulee yhtä sakea kuin mansikkamargaritassa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Blogiarkisto

2014