Jalopenoa pekonissa. Tirisevän hyvää! Kuva: <span class="photographer">Istockphoto.</span>
Jalopenoa pekonissa. Tirisevän hyvää! Kuva: Istockphoto.

Sienet

Pekoniin käärityt herkkusienet on jo grilliruokaklassikko. Sienet voi täyttää esimerkiksi home- tai sulatejuustolla, mutta kokeilun arvoinen täyte syntyy myös yrteillä ja valkosipulilla maustetuista leivänmuruista.

Nektariinit

Suomalaiset ruokabloggarit ovat tänä kesänä innostuneet grillatuista nektariineista. Hedelmät puolitetaan ja niistä poistetaan kivi. Pane halutessasi koloon nokare vuohenjuustoa, pekoni ympärille ja grilliin. Toimii!

Osterit

Pekoniin käärityt grillatut osterit on varsinainen naposteluruokien klassikko. Kansainvälisesti ruoka tunnetaan nimellä angels on horseback eli enkelit ratsailla. Osterit kypsyvät nopeasti, joten muutaman minuutin grillaus riittää.

Taatelit

Pekoniin käärityistä ostereista on myös taateliversio, joka tunnetaan nimellä devils on horseback eli paholaiset ratsailla. Niissä pekonin sisään kääräistään kuivattu taateli. Halutessasi voit täyttää taatelin home- tai vuohenjuustolla tai vaikkapa mangochutneylla. Taatelin sijaan pekoniin voi kääriä myös kuivatun luumun.

Kampasimpukat

Kampasimpukka toimii pekoniin käärittynä siinä missä osterikin. Kokeile kypsän herkkupalan kanssa pientä sitruunamehutirausta tai muutamaa sriracha-kastiketippaa.

Vihreät pavut

Ryöppää pitkät, vihreät pavut rivakasti suolavedessä ja upota ne heti sen jälkeen jääveteen, niin niiden väri säilyy paremmin. Jaa pavut sopiviin, esimerkiksi viiden kappaleen nippuihin, kääräise pekoniin ja grillaa. Kaunista ja maukasta!

Maissintähkät

Kaikki maissintähkän kanssa voinokaretta maistaneet tietävät, että maissi kaipaa rasvaa. Voin sijaan maissin voi rasvoittaa myös pekonilla. Esikeitä maissit, kääri pekoniin ja grillaa.

Jalopenot

Leikkaa jalopenon kanta irti, kaiva siemenet ulos ja täytä palko tuorejuustolla. Kääräise pekoniin ja grillaa. Tulisempien makujen ystävä voi käyttää jalopenon sijaan suutuntumalleen paremmin sopivaa chililajiketta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla