Tekeytyminen syventää marjojen makua ja parantaa niiden rakennetta. Kuva: Teemu Leminen.
Tekeytyminen syventää marjojen makua ja parantaa niiden rakennetta. Kuva: Teemu Leminen.

Etikkaan säilötyt pihlajanmarjat, nuo pohjolan kaprikset, ovat niin kirpeitä ja suolaisia, että ne vetävät suun mutrulle. Siitä huolimatta niitä on pakko santsata.

Pihlajanmarjat saavat juuri oikean maun ja suutuntuman, kun niitä liottaa ensin kolme päivää suolaliemessä. Sitten suolaliemi kaadetaan pois ja vaihdetaan tuhtiin etikkaliemeen, jossa marjat saavat tekeytyä toiset kolme päivää. Pidempi muhimisaika tekee marjoille hyvää, ja ne säilyvät kevyesti vaikka joulupöytään saakka.

Kokeile pohjolan kapriksia maksapateen, riistaruokien tai lihapullien seurana. Ne tuovat myös mukavaa särmää ruokaisiin salaatteihin kuten perunasalaattiin tai Nizzan salaattiin.

Jos haluat pihlajanmarjoihin vielä lisää twistiä, vaihda etikkaliemen laakerinlehdet tähtianikseen (yksi tähtianis riittää), muutamaan katajanmarjaan tai pariin isoon suikaleeseen pestyä luomusitruunan kuorta.

Etikkapihlajanmarjojen tarkan reseptin löydät täältä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Blogiarkisto

2014