Sappisaippua puhdistaa ikävätkin marjatahrat. Kuva: <span class="photographer">Istockphoto.</span>
Sappisaippua puhdistaa ikävätkin marjatahrat. Kuva: Istockphoto.

Ostin jo keväällä pienen pullon nestemäistä sappisaippuaa. Se on odottanut käyttöä useamman kuukauden kylpyhuoneen kaapissani. Vihdoinkin sille löytyi tositilanteen kokeilumahdollisuus.

Tuhrin valkoisen T-paitani huulipunaan. Puna ei lähtenyt pesussa tahranpoistoaineella. Levitin märälle paidalle nestemäistä sappisaippuaa ja hieroin kohtaa hetken aikaan. Sitten paita uudelleen pesukoneeseen normaalipesuun. Otin koneesta puhtaan paidan ja ripustin kuivumaan.

Seuraavan kerran sotkin vaatteeni raparperiin ja mansikkaan. Kostutin taas paidan ja esiliinan vedellä, hieroin sappisaippualla, annoin saippuan vaikuttaa useamman tunnin ja pesin koneessa. Puhdasta tuli.

Sappisaippua on hellävarainen tapa puhdistaa ikäviäkin tahroja. Se tehoaa mm. marja- ja hedelmätahroihin, musteeseen, viini- ja veritahroihin, nurmikkolikaan jne. Mustikkatahroihinkin se auttaa, mutta niihin etikka on mielestäni tehokkain tahranpoistaja.

Sappisaippuaa saa nestemäisenä, joka on kalliimpaa sekä palasaippuana. Hiero siis kostealle vaatteelle sappisaippuaa, hankaa tahraa hetken aikaa ja anna vaikuttaa 5 minuutista yön yli, tahran luonteesta ja pinttyneisyydestä riippuen. Sen jälkeen pese vaate normaalisti pesukoneessa.

Sappisaippua sisältää palmu- ja kookosrasvaa, naudan sappea ja klorofyllia. Vegaaneille löytyy mm. Ruohonjuuresta oliiviöljysaippua, joka ei kuitenkaan ole yhtä tehokas aine kuin sappisaippua.

Kiia Renko

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla