Alkukesästä potut maistuvat ilman kylpyäkin. Kuva: Hanna Jensen.
Alkukesästä potut maistuvat ilman kylpyäkin. Kuva: Hanna Jensen.

Kun uudet perunat saapuvat, ne maistuvat paremmilta kuin mikään muu maailmassa. Siikli tai Timo lohkeaa kauniisti haarukassa eikä tarvitse ylleen kuin pienen sipaisun voita.

Alkuhurman jälkeen alkaa kaivata jo vaihtelua. Ruotsalaisilla on tähänkin vastaus. He "kylvettävät" perunat ennen tarjoilua. Se tehdään näin:

Kun olet keittänyt ja valuttanut perunat, siirrä ne tarjoilukulhoon. Valitse, millaisen "kylvyn" perunoillesi haluat: tekisikö mieli pestoperunoita vai haluaisitko pyöritellä perunasi voissa ja tillissä? Kenties valuttaa sekaan hyvää oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä?

Ruotsalaiset sekoittavat perunoihin myös kermaviiliä ja majoneesia – ja mikä ettei vähän tulista sriracha-kastiketta tai jeeran ja voin sekoitusta.

Kylvyn jälkeen perunat kaipaavat vain viimeisen silauksen: ripauksen sormisuolaa.

Ja taas perunat maistuvat.

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Blogiarkisto

2014