Vadelmaviinietikka on mainio tuliainen. Kuva: Heidi Korhonen.
Vadelmaviinietikka on mainio tuliainen. Kuva: Heidi Korhonen.

Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joiden vadelmia helle ei kuivattanut pensaisiin, kannattaa osa marjoista säilöä viinietikaksi. Vadelmaviinietikka kun on luultavasti maailman helpoin säilyke.

Käytännössä vadelmaviinietikka valmistuu latomalla pieneen purkkiin tai pulloon muutama desilitra vadelmia ja kaatamalla päälle omenaviinietikkaa sen verran, että marjat peittyvät. Sitten vain purkki kiinni ja ikkunalaudalle maustumaan. Etikka on valmista käytettäväksi jo viikon uuttumisen jälkeen.

Kokeile vadelmaviinietikkaa salaatinkastikkeissa! Erityisen hyvältä se maistuu sellaisissa salaateissa, joissa on marjoja tai esimerkiksi halloumijuustoa. Pieninä tippoina vadelmaviinietikka on maukasta myös esimerkiksi graavikalan kanssa.

Samalla reseptillä voit valmistaa myös upean väristä mustikkaviinietikkaa. Korvaa vain vadelmat mustikoilla!

Vadelmaviinietikan tarkan reseptin löydät täältä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Blogiarkisto

2014