Vadelmaviinietikka on mainio tuliainen. Kuva: <span class="photographer">Heidi Korhonen.</span>
Vadelmaviinietikka on mainio tuliainen. Kuva: Heidi Korhonen.

Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joiden vadelmia helle ei kuivattanut pensaisiin, kannattaa osa marjoista säilöä viinietikaksi. Vadelmaviinietikka kun on luultavasti maailman helpoin säilyke.

Käytännössä vadelmaviinietikka valmistuu latomalla pieneen purkkiin tai pulloon muutama desilitra vadelmia ja kaatamalla päälle omenaviinietikkaa sen verran, että marjat peittyvät. Sitten vain purkki kiinni ja ikkunalaudalle maustumaan. Etikka on valmista käytettäväksi jo viikon uuttumisen jälkeen.

Kokeile vadelmaviinietikkaa salaatinkastikkeissa! Erityisen hyvältä se maistuu sellaisissa salaateissa, joissa on marjoja tai esimerkiksi halloumijuustoa. Pieninä tippoina vadelmaviinietikka on maukasta myös esimerkiksi graavikalan kanssa.

Samalla reseptillä voit valmistaa myös upean väristä mustikkaviinietikkaa. Korvaa vain vadelmat mustikoilla!

Vadelmaviinietikan tarkan reseptin löydät täältä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla