Alabama-kastiketta voi sivellä siiville jo kypsentämisen aikana. Kuva: <span class="photographer">B-smokery.</span>
Alabama-kastiketta voi sivellä siiville jo kypsentämisen aikana. Kuva: B-smokery.

BBQ-ruokaan erikoistunut helsinkiläisravintola B-smokery on kehittänyt nerokkaan helpon yleiskastikkeen grilliruuille. Majoneesipohjainen Alabama-kastike saa mukavaa sähäkkyyttä raastetusta piparjuuresta ja maistuu erinomaisen hyvältä etenkin broilerinsiipien kera.

B-smokeryssa broilerinsiivet valellaan Alabama-kastikkeella kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisäksi kastiketta tarjotaan kypsien siipien kylkiäisenä.

Alabama-kastike valmistuu viidessä minuutissa ja säilyy jääkaapissa jopa kaksi viikkoa. Kesän helpoin grillisoosi on tässä.

Alabama-kastike (6 annosta)

2 dl majoneesia
1,5 rkl viinietikkaa
1/2 dl omenamehua
2 tl raastettua piparjuurta
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
cayennepippuria

Yhdistä ainekset kulhossa. Lisää sitruunaa ja mausteista makusi mukaan.

Tallenna Alabama-kastikkeen resepti omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä.

Päivitetty 11.6.2014 klo 15.31: Resepti korjattu. Alkuperäiseen reseptiin oli lipsahtanut etikkaa desilitran verran. Oikeasti kastikkeeseen tulee etikkaa vain 1,5 ruokalusikallista. Pahoittelemme virhettä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla