Juusto tekee jogurtista täyteläistä. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Juusto tekee jogurtista täyteläistä. Kuva: Sami Repo.

Todellinen juustofani ei tyydy aterialla pelkkiin välijuustoihin vaan tuo suosikkiraaka-aineensa myös jälkiruokaan. Porkkanakakun kuorrutuksesta tuttu tuorejuusto on jälkiruuissa vielä suhteellisen yleinen raaka-aine, mutta oletko koskaan kokeillut mozzarellajälkiruokaa?

Kun laadukkaan puhvelinmaitomozzarellan soseuttaa sauvasekoittimella ja sekoittaa paksuun turkkilaiseen jogurttiin, on tuloksena täyteläinen ja samaan aikaan sekä suolainen että hapan tahna, joka toimii mainiosti makean jälkiruuan kanssa. Kokeile myös repiä mozzarella pieniksi palasiksi, jos kaipaat enemmän rakennetta.

Tässä ohjeessa mozzarellajogurtti yhdistetään fenkolihillon kanssa. Muukin hillo käy, kunhan se on suhteellisen hapanta. Kokeile vaikka omenasosetta.

Oliiviöljystä ei kannata tinkiä, vaikka se voikin kuulostaa oudolta. Öljy tuo jälkiruuan makuun yllätyksellisyyttä. Käytä vain laadukasta, vihreän makuista oliiviöljyä.

Katso mozzarellajogurtin ja fenkolihillon resepti tästä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Soppaniksit-blogissa Sopan toimitus jakaa kokkausaiheisia vinkkejä ja antaa inspiraatiota kotikeittiöihin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla