Olin pitkään hämmentynyt tuorepuurobuumista, jossa kaurahiutaleita liotetaan yön yli milloin missäkin nesteessä. Tällainen tuorepuuro markkinoitiin terveellisenä ja raikkaana aamupalana. Minun kokemukseni olivat toisenlaisia. Bircher-müsli on tyypillinen sveitsiläinen aamupala, joka on suosittua myös Saksassa. Isäni on kotoisin Saksasta, ja siksi minäkin olen syönyt bircher-müsliä paljon, mutta se ei tosiaankaan ollut mikään terveysaamiainen, vaan yleensä täynnä kermaa ja muita herkkuja.

Tähän reseptiin olen käyttänyt kookosmaitoa, jotta se muistuttaisi hieman lapsuuteni herkkua, mutta olisi kuitenkin hieman kevyempi. Resepti on laskettu neljälle henkilölle. TUsein teen kuitenkin ison satsin. Silloin minulla on valmis aamupala kiireisiin aamuihin.

Veriappelsiinin voi sesongin ulkopuolella vaihtaa tavalliseen appelsiiniin, ja ylipäätään tuorepuuroon voi käyttää niitä siemeniä ja jyviä, jotka löytyvät kaapista.

Veriappelsiini-tuorepuuro

4 veriappelsiinia
50 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
1 dl manteleita
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 dl auringonkukansiemeniä
3 dl kaurahiutaleita
1 prk (400 ml) kookosmaitoa

1. Purista mehu appelsiineista. Pilko suklaa ja mantelit.
2. Sekoita kaikki ainekset ja anna puuron seistä yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Hae blogista

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla