Kirjoitukset avainsanalla smoothie

Kun viime kesänä pidin aamupala-pop upin Helsingin Punavuoressa, tarjoamani smoothie vaihtui viikottain. Tämä resepti oleva oli asiakkaiden mielestä kenties mielenkiintoisin yhdistelmä. Moni valitsi mango-papupirtelön listalta epäuskoisena, sillä eivät uskoneet että se voisi olla hyvää. Mutta usko tai älä: smoothieen voi sekoittaa melkein mitä tahansa! Kannattaa kokeilla reippaasti. Välillä epäonnistuu, mutta joskus löytyy uusia lempikomboja, kuten tämä. Pavut tuovat smoothieen kermaisen koostumuksen, ja pitävät sinut kylläisenä pidempään kuin pelkkä hedelmäsmoothie.

Mango-papusmoothie (2 annosta)

1 1/2 dl kauramaitoa
1 dl valkopapuja (ei suolaliemessä!)
2 dl pakastemangoa
5 g mintunlehteä
1 banaani

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Jos koostumus on liian paksu, lisää kauramaitoa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rakastan nice creamea, eli pakastetusta banaanista valmistettua, hieman terveellisempää jäätelöä. Olen kuitenkin huomannut, että se on epäkäytännöllinen tarjottava kahviloissa. Siksi olen tarjonnut sitä vain kerran omassa aamupala -pop upissani. Mutta silloin se oli suosituin tuote!

Muutamaa banaania kannattaa aina säilytyttää pakastimessa, silloin aamupalajätski onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla.

Tähän jätskiin saa helposti vaihtelua, sillä sen voi melkein maustaa miten vain. Pehmeä suklaan maku sopii hyvin vähän jännittävämmän yrttismoothien kanssa.

Vadelma-basilikasmoothie suklaisella nice creamilla

Smoothie:
2 dl (pakaste)vadelmia
1 dl omenamehua
1 banaani
10 basilikalehteä

Nice cream:
2 banaania
1/2 dl kookosmaitoa
1 rkl kookoshiutaleita
2 rkl kaakaota

Viipaloi kypsä banaani pakasterasiaan. Pakasta vähintään neljä tuntia. Sekoita smoothieainekset tehosekoittimessa ja täytä lasi puoliväliin asti. Yhdistä kaikki banaanijäätelön ainekset tehosekoittimessa. Kaada jäätelö smoothien päälle.
Koristele basilikalla ja lempimarjoillasi. Nauti heti!

Kommentit (0)

Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Instagram