Gluteenittomuustrendi on tuonut paljon uusia jauhoja markkinoille. Kauppoihin on ilmestynyt esimerkiksi kookos-, manteli- ja kikhernejauhoja. Keliaakikoille tämä on hyvä uutinen, ja meille muille hauskaa vaihtelua leivontaan. Itse valmistan banaanileivän sunnuntaisin, jotta minulla olisi kätevä ja mahtava aamupalaleipä, jota riittää melkein koko työviikon ajaksi. Leipä jopa paranee seistessään parisen päivää.

Banaanileipä on paitsi ihana aamupala, myös kätevä tapa pelastaa banaanit, jotka ovat menossa pilalle. Käteväkin se on: kiireisenä arkiaamuna voit napata palan ilman päällystettä mukaan, mutta samaa kakkua pystyt myös nauttimaan lauantaiaamuna vaikkapa dulce de lechen ja marjojen kera!

Gluteeniton banaanileipä

5 (kypsää) banaania
2 dl kauramaitoa
0,5 dl + 1 rkl mantelivoita
4 dl kaurajauhoa
0,5 dl kookosjauhoa
1 dl kookossokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 mm vaniljajauhetta
40 g manteleita
50 g + 100 g tummaa suklaata
Sulata

Sulata 50 g suklaata vesihauteessa. Kuori kaksi banaania ja laita ne leivinpaperille. Siveltele sulatettu suklaa banaanien päälle ja anna kovettua hetki jääkaapissa. Murskaa sillä aikaa kolme banaania haarukalla ja lisää niiden joukkoon maito, sokeri ja puoli desiä mantelivoita. Sekoita.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti banaaniseokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla päällystettyyn
leipävuokaan. Painele jääkaappikylmät suklaabanaanit varovasti taikinaan ja lisää loput päälle taikinasta.

Hienonna mantelit ja loput suklaasta rouheeksi. Ripottele ruokalusikallinen mantelirouhetta ja hienonnettu suklaa kakun päälle. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Hae blogista

Instagram