Juhannuksena keskitymme griiliruokiin, silliin ja uusiin perunoihin. Jopa siinä määrin, että unohdamme panostaa aamupalaan. Mutta ei hätää! Jos aattona grillaat lisuukkeksi hedelmiä (esimerkiks persikoita, aprikooseja tai vesimelonia) voit hävikistä tehdä hienon aamupalan seuraavana päivänä. Ja jos varhaisvihannekset näyttävät aattopäivän jälkeen jo tylsiltä, voi niitä helposti pikkelöidä 1+2+3 liemessä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä).

Edellisen päivän menuusta voi käyttää myös jälkkärin kesämarjat, jotka voi pelastaa kesäaamun jugurttiin.

Juhannuspäivän hävikkiaamupala

(neljälle)

2 grillattua persikkaa tai nekrariinia

1 + 1 rkl hunajaa

3 dl marjoja, esim. mansikoita tai kirsikoita (myös raparperi käy)

600 g turkkilaista jugurttia

Jos nektariineja ei ole valmiiksi grillattu, jaa hedelmät ja harjaa niiden päälle 1 rkl hunajaa. Grillaa tai paista pannulla (lisää tällöin pieni tilkka rypsiöljyä pannuun) noin viisi minuuttia, kunnes hedelmät saavat kauniin ruskean pinnan. Pilko ja keitä marjat tai raparperi. Laita palaset pieneen kasariin. Lisää ruokalusikallinen hunajaa. Hauduta, kunnes kunnes marjat tai raparperi hajoavat hieman - tähän menee muutamia minuutteja. Tarjoile grillatut nektariinit ja marjakompotti jugurtin kanssa!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Hae blogista

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla