Päätä aamiainen tällä ihanan skonssimaisella kakulla! Sen sokerimäärä on hillitty: edes valkosuklaakuorrutus ei ole liian makea. Vegaanista valkosuklaata voi olla vaikea löytää kaupoista, ja myös pieni suklaalevy on melko kallis. Siksi ostan sitä usein mukaan ulkomailta. Matchan maku vieroksuttaa monia, mutta tässä kakussa se tulee esiin vain hienostuneena häivähdyksenä. Kokeile ja ihastu! 

Matchakakku
35 min, n. 10 palaa

3 1⁄2 dl vehnäjauhoa
1 1⁄2 rkl matchajauhetta
1⁄2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 1⁄2 dl rypsiöljyä
1 3⁄4 dl ruokokidesokeria
1 dl kauramaitoa
3 rkl sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.

Kuorrutus:
150 g (kaura)tuorejuustoa
40 g (vegaanista) valkosuklaata
kookoslastuja

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Instagram