Kuivatut hedelmät, paahdetut päärynät sekä sellaiset mausteet kuin inkivääri ja kaneli tuovat monelle mieleen joulun. Tämä mahtava kombo toimii kuitenkin vuodenajasta riippumatta! Rakastan uunipaahdettuja hedelmiä. Paahtamalla tuoreista hedelmistä saa esille aivan uusia makuja. Uunihedelmissä on ylellinen tuntu, mutta ne ovat helppo tapa piristää aamupalaa.

Turkkilainen jogurtti, aprikoosikompotti & paahdetut inkivääripäärynät

4 annosta, valmistusaika 30 min

2 päärynää

1 rkl hunajaa

1 tl kookosöljyä

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

4 cm tuoretta inkivääriä

1 vaniljatanko (tai 1/2 tl vaniljasokeria)

2,5 dl appelsiinimehua

225 kuivattuja aprikooseja

100 g kuivattuja karpaloita

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Jaa päärynät kahteen osaan ja poista siemenkota. Viipaloi päärynät ja aseta ne uunivuokaan tasainen puoli alaspäin. Raasta inkivääri. Kaada hunaja ja kookosöljy päärynöiden päälle. Lisää myös niiden päälle myös inkivääri ja ripottele päällimäiseksi kanelia ja kardemummaa. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä.

2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kuivatut aprikoosit, karpalot sekä appelsiinimehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, tai kunnes hedelmät ovat pehmentyneet. Sekoita välillä.

3. Tarjoile päärynät ja kompotti jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Hae blogista

Instagram