
Kukkakaalitalkoot menivät, mutta rakkaus kukkakaaliin pysyy. Tämä tuorepuuro on fiksu tapa saada koko perhe syömään kasviksia myös aamupalalla. Kaalit ovat edelleen sesongissa ja hinnat edullisia. Kukkakaalin pehmeä maku sopii hyvin myös puuroon – kokeile vaikka!
Tuorepuuro paahdetusta kukkakaalista
(Kahdelle)
250 g kukkakaalia
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl kookosöljyä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa
1,5 dl kauramaitoa
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Huuhtele kukkakaali ja raasta se juustoraastimen karkealla terälllä muruksi, tai aja hienoksi monitoimikoneessa. Lisää raasten joukkoon vaahterasiirappi, kookosöljy ja mausteet. Levitä tahna pellille ja paahda 10 minuuttia.
Sekoita kaurahiutaleet maitoihin. Kääntele kukkakaaliseos joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lisukkeeksi sopivat hedelmät tai marjat oman makusi mukaan.