Kukkakaalitalkoot menivät, mutta rakkaus kukkakaaliin pysyy. Tämä tuorepuuro on fiksu tapa saada koko perhe syömään kasviksia myös aamupalalla. Kaalit ovat edelleen sesongissa ja hinnat edullisia. Kukkakaalin pehmeä maku sopii hyvin myös puuroon – kokeile vaikka!

Tuorepuuro paahdetusta kukkakaalista

(Kahdelle)

250 g kukkakaalia
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl kookosöljyä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa
1,5 dl kauramaitoa

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Huuhtele kukkakaali ja raasta se juustoraastimen karkealla terälllä muruksi, tai aja hienoksi monitoimikoneessa. Lisää raasten joukkoon vaahterasiirappi, kookosöljy ja mausteet. Levitä tahna pellille ja paahda 10 minuuttia.
Sekoita kaurahiutaleet maitoihin. Kääntele kukkakaaliseos joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lisukkeeksi sopivat hedelmät tai marjat oman makusi mukaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tara on 21-vuotias helsinkiläinen, jonka ajatukset pyörivät jatkuvasti ruuan ympärillä. Hän opiskelee ruoka- ja ravintotiedettä Uppsalan yliopistossa ja pyörittää kahta yritystä: Brekku by Tara ja Brekku in Bed. Ei olekaan yllätys, että eniten maailmassa Tara rakastaa aamupalaa. Hän pyrkii jatkuvasti uusiin makuelämyksiin ja haluaa saada ihmiset huomaamaan, että aamiainen voi olla paljon muuta kuin juustosämpylä.

Hae blogista