Laiska leipuri, rakastu sinäkin pataleipään!

klo 11:03 | 3.3.2015
Pataleipä on kiireisen tai laiskan leipurin unelma, koska taikinan kanssa tarvitsee touhuta vaivaiset viisi minuuttia. Näillä vinkeillä leivästäsi tulee täydellinen!Lue koko juttu
Tämä pataleipä on aivan tautisen hieno juttu!
Vähän olen muunnellut alkuperäistä reseptiä: 1 l jauhoja (1/2 vehnä, 1/4 sämpylä ja 1/4 ruis), 1 tl kuivahiivaa, 2 tl suolaa ja 5 dl vettä. Taikina tarpeeksi suureen astiaan ja silikonikansi päälle. Astia uuniin (ei lämmitetty!) yön yli, uunin valolla saa tarvittaessa lämpöä. Taikinan venyttelyn jälkeen seuraavana päivänä kaadan taikinan reunoilta öljyttyyn astiaan nousemaan pariksi tunniksi. Toimii loistavasti eikä tarvitse kikkailla pyyhkeiden kanssa. Sitä paitsi helppo kumota kuumaan valurautapataan. Kansi heti päälle ja uuniin 225°C 30 min. ja kansi pois. Aina yhtä hyvää.
Olen myös tehnyt emaloituun valurautavuokaan. Yhtä hyvää mutta helpompi leikata. Mitta suhteet tosin piti muuttaa: 7 dl jauhoja ja vettä 3,5 dl. Loistavaa, toimii kuin tauti.
KORJAUS!
Yksi virke jäi vajaaksi, pitää olla:
Kansi heti päälle ja uuniin 225°C 30 min. ja kansi poissa vielä n. 15 min uunissa.
Kiitos vinkistä, Keedbe! Ja kiva, että pataleipäsi ovat onnistuneet. Lisää ihmeessä suosikkireseptisi Soppaan muidenkin iloksi :)