Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Juustokakkuun tehdään muhkea pohja, joka maistuu viehkeästi lakritsilta. Täyte saa makunsa sitruunasta, eli yhdistelmä on vähintäänkin täydellinen.

Annoksia
16
Valmistusaika
30 min + 2 h 10 min paisto + 4–8 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-lakujuustokakku

Ainekset

Marengit
1
munanvalkuainen
¾
dl
sokeria
1
rkl
lakritsajauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)
Pohja
5
lakutoffeepatukkaa (esim. Kick)
½
dl
kuohukermaa
70
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
muna
Täyte
4
liivatelehteä
1,5
dl
kuohukermaa
1,5
dl
sokeria
400
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tlk
(340 g / 2½ dl) lemon curd -tahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marengit. Vaahdota valkuaista ja lisää sokeri joukkoon vähitellen. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vatkaa loppuvaiheessa joukkoon lakritsajauhe ja värjää halutessasi massa tummemmaksi muutamalla tipalla mustaa elintarvikeväriä.
  2. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille sormenpään kokoisia koristemarenkeja.
  3. Nosta 100-asteiseen uuniin tunniksi. Kännä lämpö pois ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.
  4. Valmista pohja. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti.
  5. Paloittele lakutoffeet kattilaan. Lisää kuohukerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Lisää sokeri, jäähdytä hetki.
  6. Lisää jauhot ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7.  Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, tuorejuusto, jogurtti ja lemon curd. Vatkaa vielä hetki.
  9. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunasta 2 rkl mehua. Laita kuori ja mehu kattilaan, kuumenna.
  10. Puristele liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Liota sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
  11. Kaada täyte lakupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele lakumarengeilla.

Kommentit (5)

Vierailija

Vuokien koosta tietoa?

Vierailija

miksi kuohukerma on eritelty kahteen osaan ja voiko vehnäjauhot korvata jollain

Vierailija

Ite tein vissiin 26cm vuokaan ja selkeästi liian iso

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä tulisi tehdä?

Vierailija

Onko vuoka 15 vai 20cm?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Donitseista nopeimmat kohotetaan leivinjauheella ja hunnutetaan espressokuorrutuksella. Todelliset donitsifanit sijoittavat donitsikoneeseen, jolla nämä pikkumunkit paistuvat pikavauhtia ja ilman rasvaa.

Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkadonitsit

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
1/2
dl
rypsiöljyä tai sulatettua voita
Uppopaistamiseen
n. 1 1/2
l
rypsiöljyä
Mokkakuorrutus
2
dl
tomusokeria
n. 1
rkl
vahvaa espressoa
strösseleitä, kahvipapukarkkeja tai raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita taikinaan. Lisää kerma, sitruunankuoriraaste ja öljy tai jäähtynyt voisula. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää jauhoja. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  2. Kauli tai taputtele taikina noin 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä. Ota levystä muotilla tai lasilla (ø n. 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.
  3. Uppopaista donitseja 180-asteisessa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperin päälle valumaan.
  4. Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin sen verran espressoa, että seos on tanakkaa mutta notkeaa. Valuta kuorrutus donitseille pikkulusikalla. Ripota strösseleitä tai muita koristeita päälle, ennen kuin kuorrutus kuivuu. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä herkkuchurrot nautitaan suklaan sijaan kondensoidun maidon ja raikkaiden hedelmien kanssa. Pinnalle ripotellaan ihana kaneli-sokeriseos.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perulaiset churrot

Ainekset

1
dl
vettä
120
g
vähäsuolaista voita
2 1/2
rkl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
2
l
öljyä
Lisäksi
12
kumkvattia
2
passionhedelmää
1
pitaija
1
prk (397g/304 ml)
kondensoitua maitoa
2
rkl
kaneli-sokeriseosta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele voi joukkoon ja lisää sokeri. Anna voin sulaa. Alenna lämpöä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikinaa pari minuuttia.
  2. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Pyöritä alhaisella nopeudella ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kun taikina on kiinteää, lusikoi se pursotinpussiin.
  3. Paloittele lisukkeena tarjottavat hedelmät annospaloiksi.
  4. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä leipäpalalla tai churrotaikinalla. Kun pala nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
  6. Pursota noin 5 cm:n taikinatanko kattilan päällä ja leikkaa se saksilla irti pursottimesta. Paista muutama minuutti ja käännä, jotta pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta churrot reikäkauhalla ritilälle, jonka alla on talouspaperia, jotta rasva valuu paperille. Ripottele kaneli-sokeriseosta pintaan. Tarjoa churrot lämpiminä kondensoidun maidon ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-Philadelphia Viinerit

Ainekset

3
Voitaikina levyä
3
rkl
Mansikkahilloa
50
g
Valkosuklaata, hienonnettua
100
g
Philadelphia juustoa
60
g
Voita, huoneenlämpöistä
1
dl
Tuomusokeria

Työvaiheet

1) Sulata voitaikina levyt. Laita uunipellille.

2) Levitä hilloa levyjen keskelle ja ripottele valkosuklaa päälle.

3) Vatkaa juusto, voi ja tuomusokeri tasaiseksi.
Lusikoi noin 3 rkl jokaiselle levylle.

Paista kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia
225 astessa ( 200 kiertoilmauunissa )

Tarjoa vaikka vadelmien kera.

Kommentit (0)